Εριστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι «κομπλεξικοί»

Εριστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Οι Έλληνες είναι «κομπλεξικοί»

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τους Έλληνες «κομπλεξικούς»

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ημέρες πριν τις διμερείς συναντήσεις στην Άγκυρα, αποκαλώντας τους Έλληνες «κομπλεξικούς».

Οι δηλώσεις του αυτές μάλιστα, έγιναν στην κρατική τηλεόραση της γείτονος, με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να κάνει "ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας".

Από τα «πυρά» του δεν ξέφυγε ούτε ο Έλληνας ομόλογος του, Νίκος Δένδιας, για τον οποίο ανέφερε πως: «δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθεται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι».

Ολόκληρη η δήλωση Τσαβούσογλου:

"Δεν είμαστε μια χώρα που απαντά στην Ελλάδα κάθε μέρα, δεν είμαστε μια κομπλεξική χώρα. Είμαστε μια μεγάλη χώρα, είμαστε η χώρα, το κράτος ενός μεγάλους έθνους. Δεν περνάει μέρα χωρίς να επιτίθεται στη Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών τους και οι υπόλοιποι. Δείτε τις διμερείς συναντήσεις, πήγαμε εκεί και μιλήσαμε για την Τουρκία, ‘η Τουρκία είναι έτσι, η Τουρκία είναι αλλιώς’. Άρα όταν δεν λειτούργησαν οι συζητήσεις, κατεβήκαμε στο πεδίο και κάναμε τέτοια βήματα, με τα οποία δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα κόμπλεξ τους. Είμαστε μια ισχυρή χώρα. Δεν έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε μαζί τους κάθε μέρα. Όταν χρειαστεί, κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις και τα βήματά μας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό. Δεν το κάνει μόνο η Ελλάδα, κάνουμε κι εμείς ό,τι είναι απαραίτητο για τα συμφέροντα του έθνους και της χώρας μας, δεν λέμε αερολογίες, αλλά κάνουμε πράξεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ