Τατάρ: αποδοκιμάζει την απόφαση της Κύπρου για το σκίσιμο της σελίδας βιβλίου για τον Κεμάλ Ατατουρκ

Τατάρ: αποδοκιμάζει την απόφαση της Κύπρου για το σκίσιμο της σελίδας βιβλίου για τον Κεμάλ Ατατουρκ

Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου αφού αρχικά έδωσε εντολή στους εκπαιδευτικούς να σκίσουν τη σελίδα του βιβλίου Αγγλικών που ανέφερε ως «ήρωα της Τουρκίας» τον Κεμάλ Ατατούρκ, στη συνέχεια απέσυρε το βιβλίο.

«Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε τι είδους ηγέτης ήταν ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», αναφέρει ο Τουρκοκύπριος Ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε σχέση με το σκίσιμο σελίδας από το βιβλίο των Αγγλικών της Β’ τάξης Λυκείου, όπου γίνεται αναφορά στον πρώτο πρόεδρο και ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατουρκ. Σύμφωνα πάντως με το υπ. Παιδείας, το βιβλίο αποσύρεται προσωρινά έως ότου να δοθεί κάποια λύση.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει τι ήταν ο Ατατούρκ και ότι ήταν ο ιδρυτής της Τουρκίας. Δεν έχει νόημα να αφαιρεθεί η φωτογραφία του και να μπει κάτι άλλο. Καταδικάζω την ε/κ πλευρά για αυτή τη συμπεριφορά. Έθνη που δεν γνωρίζουν το παρελθόν τους μπορεί να προκαλέσουν μεγάλα λάθη, τονίζει.

Επίσης, όπως αναφέρει υπάρχουν ελλείψεις στα βιβλία που πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο. Παράλληλα μίλησε για γενοκτονίες και διώξεις εναντίον των Τουρκοκυπρίων.

Σχόλιο Οζερσάι για τη σελίδα στο βιβλίο εργασίας αγγλικών για τον Ατατούρκ

«Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι κύκλοι στην ε/κ πλευρά δεν θέλουν οι μαθητές να μάθουν κάτι καλό, κάτι όμορφο για την Τουρκία. Δεν θέλουν να αλλάξει η εντύπωση στα μάτια των Ε/κ νέων για την κακιά Τουρκία», ανέφερε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού ανάρτησε φωτογραφία από το σχετικό άρθρο σε αγγλόγλωσση εφημερίδα και σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «μη διδάσκοντας στα σχολεία το άρθρο για τον Ατατούρκ, ο οποίος έγινε πρωτοσέλιδο στις δημοφιλέστερες εκδόσεις του κόσμου και μπήκε στα βιβλία της παγκόσμιας ιστορίας ως ένας σύγχρονος, φωτισμένος ηγέτης που θαυμάζεται από όλους, δεν μπορείτε να κρύψετε ούτε αυτό τον ηγέτη και τις επιτυχίες τους, ούτε και αυτό το όμορφο και πιο φωτισμένο πρόσωπο της Τουρκίας».

Να σημειωθεί ότι ως είδηση το θέμα υπάρχει σε αρκετές τ/κ ιστοσελίδες.

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ