Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς νικητής του πρώτου debate σύμφωνα με έρευνα του RTL

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς νικητής του πρώτου debate σύμφωνα με έρευνα του RTL

Στη δεύτερη θέση η υποψήφια των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ - Καταποντίστηκε στην τρίτη θέση ο υποψήφιος των Χριστιανοδημοκρατικών.

Ήταν η πρώτη τηλεμαχία στην ιστορία μεταξύ τριών --και όχι, όπως συνήθως, δύο-- υποψηφίων καγκελαρίων στην Γερμανία και μεταδόθηκε χτες το βράδυ από το δίκτυο RTL.

Η εταιρεία Forsa διενήργησε έρευνα αστραπή για λογαριασμό του εν λόγω δικτύου, σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς αναδεικνύεται νικητής της τηλεμαχίας. Αυτό πιστεύει το 36% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ με 30% και τρίτος είναι ο υποψήφιος Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Άρμιν Λάσετ με 25%

Δεν ήταν μόνο ο Σολτς, όμως, εκείνος ο οποίος κέρδισε πόντους κατά την τηλεμαχία, αφού η υποψήφια των Πρασίνων συχνά τον συναγωνιζόταν.

Συγκεκριμένα:

Η Αναλένα Μπέρμποκ κέρδισε τη συμπάθεια του κοινού σε ποσοστό 37%, όσο σχεδόν και ο Όλαφ Σολτς (38%). Ο συντηρητικός υποψήφιος Άρμιν Λάσετ δεν τα πήγε καλά, αφού μόνο το 22% τον βρήκαν συμπαθή στην τηλεμαχία μεταξύ των τριών υποψηφίων καγκελαρίων.

Τόσο ο Σολτς όσο και η Μπέρμποκ προφανώς μιλούν τη γλώσσα του κοινού. Κατανοητά διατυπωμένες θεώρησαν οι τηλεθεατές τις απόψεις του πρώτου σε ποσοστό 38%, της δεύτερης το 34% και μόνο το 25% των ερωτηθέντων αξιολόγησε ως κατανοητά αυτά που έλεγε ο Άρμιν Λάσετ .

Όσον αφορά στην αξιοπιστία, ο Όλαφ Σολτς προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από την Αναλένα Μπέρμποκ με 32% και τον Άρμιν Λάσετ με 25%.

Ο Όλαφ Σολτς κέρδισε σαφώς τις εντυπώσεις ως γνώστης των θεμάτων και της ικανότητας να τα χειρίζεται -- καθώς είναι και ο μόνος υποψήφιος καγκελάριος ο οποίος είναι μέλος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Το 46% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος τους έπεισε. Έπεται ο πρωθυπουργός του μεγαλύτερου κρατιδίου της Γερμανίας, της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ με 26% και ακολουθεί η Αναλένα Μπέρμποκ με 24%.

Τέλος το 47% εμπιστεύεται τον Όλαφ Σολτς να ηγηθεί της χώρας, το 24% εμπιστεύεται τον Άρμιν Λάσετ και μόνο το 20% την υποψήφια των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ.

Πηγή: RTL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ