Βαρύ «χαράτσι» στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της βάζει αεροπορική εταιρεία

Βαρύ «χαράτσι» στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους της βάζει αεροπορική εταιρεία

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία σκληραίνει τη στάση της έναντι των ανεμβολίαστων εργαζομένων της.

Προθεσμία στο ανεμβολίαστο προσωπικό έως την 1η Νοεμβρίου για να εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού δίνει η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines.

Όσοι εργαζόμενοι επιμείνουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι δεν θα απολυθούν και δεν θα τεθούν σε καραντίνα αλλά θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο ασφάλιστρο ύψους 200 δολαρίων μηνιαίως. Η απόφαση που ανακοινώθηκε στο προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας από τον διευθύνοντα σύμβουλο Εντ Μπαστιάν αφορά όσους εργαζόμενους έχουν επιλέξει τα ασφαλιστικά προγράμματα με τα οποία έχει συμβληθεί η Delta Air Lines.

Στο μήνυμά του στο προσωπικό ο Εντ Μπαστιάν προσθέτει πως κάθε νοσηλεία εργαζόμενου της Delta για κορωνοϊό έχει κοστίσει στην εταιρεία 50.000 δολάρια. Η εταιρεία προσθέτει επίσης πως το ειδικό επίδομα ασθενείας για όσους έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό θα δίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου μόνο στην περίπτωση που ο εργαζόμενος έχει εμβολιαστεί. Άλλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ εξετάζουν παρόμοια μέτρα ενώ πριν από λίγες εβδομάδες η αεροπορική εταιρεία United ανακοίνωσε πως θα απολύσει όσους εργαζόμενούς της δεν έχουν εμβολιαστεί για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ