Κυπριακό: Παρά την παγκόσμια καταδίκη της Τουρκίας... η Μέρκελ δικαιολογεί τις προκλήσεις Ερντογάν

Κυπριακό: Παρά την παγκόσμια καταδίκη της Τουρκίας... η Μέρκελ δικαιολογεί τις προκλήσεις Ερντογάν

Θέλει η Ανγκέλα να κρυφτεί, όμως η... αγάπη για τον Ταγίπ δεν την αφήνει! Έντονος προβληματισμός από τις προσπάθειες της Καγκελαρίου να κρατήσει ίσες αποστάσεις, εξομοιώνοντας ουσιαστικά το θύτη με το θύμα...

Η Γερμανίδα Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, μπορεί να χαρακτήρισε «οπισθοδρόμηση» και «απόκλιση από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών» τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το Κυπριακό, ωστόσο τόνισε... ότι «δεν θα πρέπει να αποθαρρυνόμαστε από τέτοιες οπισθοδρομήσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με «αποτυχία των διαπραγματεύσεων» εξαιτίας της τουρκικής στάσης, η κυρία Μέρκελ σημείωσε ότι είναι αρχή της να μη μιλάει για αποτυχία σε διαπραγματεύσεις.

Αιχμές Δένδια για την στάση της ΕΕ στο Κυπριακό και τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

«Υπάρχει πρόοδος και οπισθοδρόμηση», είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε ότι «οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ευτυχώς έχουν επανεκκινήσει, υπήρξε και συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου».

«Εμείς πάντα υποστηρίζαμε ότι πρέπει να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ήδη πετύχαμε κάποια μικρότερα βήματα. Αυτά (τα βήματα) γίνονται τώρα πιο δύσκολα, διότι σχετικά με την Κύπρο, ο Τούρκος Πρόεδρος, σε απόκλιση από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, εστιάζει αποκλειστικά σε μία λύση δύο κρατών, κάτι το οποίο βεβαίως δεν γίνεται αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά», συνέχισε η Καγκελάριος, για να καταλήξει: «Εδώ πρέπει να προσπαθήσουμε τώρα να κατευθύνουμε τις συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με πολλή υπομονή –και αυτό είναι δύσκολη δουλειά– στην σωστή κατεύθυνση. Αυτό τώρα ήταν σίγουρα μία οπισθοδρόμηση, αλλά από τέτοιες οπισθοδρομήσεις δεν πρέπει να αποθαρρυνόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ