Τζεφ Μπέζος - Πήρε «ρεβάνς» από τον Μπράνσον: 13 μίλια πιο ψηλά η πτήση του (pic)

Τζεφ Μπέζος - Πήρε «ρεβάνς» από τον Μπράνσον: 13 μίλια πιο ψηλά η πτήση του (pic)

Δέκα λεπτά παρέμεινε στο διάστημα ο Αμερικανός δισεκατομυριούχος Τζεφ Μπέζος και οι τρεις συνταξιδιώτες του.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ιστορική υποτροχιακή πτήση του πλουσιότερου άνθρωπου του πλανήτη στο διάστημα.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ταξίδεψε σήμερα στην πρώτη επανδρωμένη πτήση περίπου 10 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος , με το διαστημικό όχημα New Shepard της εταιρείας του Blue Origin και επέστρεψε στη Γη.

Απίστευτο! Οι Simsons είχαν προβλέψει το ταξίδι του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο διάστημα (vid)

Η κάψουλα που μετέφερε τον Μπέζος και άλλους τρεις συνταξιδιώτες του προσγειώθηκε στην έρημο του Τέξας, ξεπέρασε το ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος.

Ο Μπέζος είχε συνταξιδιώτες στον αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα τον αδερφό του Μάρκ, την 82χρονη πρώην πιλότο Γουόλι Φανκ και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν.

Οι διαστημικοί τουρίστες πέρασαν τέσσερα λεπτά σε μηδενική βαρύτητα στο διάστημα προτού επιστρέψουν στη Γη.

Το διαστημόπλοιο New Shepard απογειώθηκε από τη διαστημική βάση της εταιρείας στην έρημο του Τέξας στις 08.11 τοπική ώρα (16.11 ώρα Ελλάδας) με καθυστέρηση λίγων λεπτών από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Για την καλύτερη μέρα της ζωής του έκανε λόγο ο Τζεφ Μπέζος, στις πρώτες δηλώσεις του μετά την προσγείωση της κάψουλας στο Τέξας.

Και μπορεί ο επίσης δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον να έκοψε πρώτος το νήμα πριν από 9 μέρες, στις 11 Ιουλίου 2021, είχε προγραμματιστεί όμως ο Τζεφ Μπέζος βρέθηκε 13 μίλια πιο ψηλά από εκείνον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ