Κύπρος: Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για την προκλητική «φιέστα»

Κύπρος: Έφτασε στα κατεχόμενα ο Ερντογάν για την προκλητική «φιέστα»

Διήμερη επίσκεψη - πρόκληση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν - Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ψευδοκράτος 

Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας, συνοδευόμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία της τουρκικής κυβέρνησης και κάτω από εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις - για «τα καλά νέα», όπως ο ίδιος είχε δηλώσει εδώ και μερικές ημέρες - κατά τη συνεδρίαση της λεγόμενης «Βουλής», η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Την ώρα της ομιλίας του, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας και το Κόμμα Αναγέννησης έχει καλέσει τους οπαδούς του σε συγκέντρωση έξω από αυτήν. Για τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί θα τοποθετηθούν γιγαντοοθόνες, μέσω των οποίων η ομιλία Ερντογάν θα μεταδίδεται απευθείας.

Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά από τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ομιλία του στη «Βουλή», προβλέπεται να παρακαθίσει σε σύντομη σύσκεψη στο «Προεδρικό» και ακολούθως, το απόγευμα, να μεταβεί στο Μπουγιούκ Χαν όπου θα έχει συνάντηση με νέους, όπως είχε πράξει προ ημερών και ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι.

Στη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας-ψευδοκράτους. Ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα Κατεχόμενα.

Το βράδυ Ερντογάν και Τατάρ θα κηρύξουν την έναρξη του φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα «διασημοτήτων» στο πλαίσιο του «διεθνούς φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού βόρειας Κύπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ