Κύπρος: Προκαλεί με φρασεολογία «α λά Ερντογάν» ο Τατάρ - Θυμήθηκε τον «μέθυσο σουλτάνο» Σελίμ Β'

Κύπρος: Προκαλεί με φρασεολογία «α λά Ερντογάν» ο Τατάρ - Θυμήθηκε τον «μέθυσο σουλτάνο» Σελίμ Β'

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων επαναλαμβάνει τη θέση του για δύο ανεξάρτητα κράτη – Υποστηρίζει ότι εάν ενταχθεί το σύνολο της Κύπρου στην ΕΕ, τότε θα αποκοπούν οι δεσμοί του ψευδοκράτους με την Τουρκία

Βασιλικότερος του … Ερντογάν, εμφανίζεται ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επαναλαμβάνοντας την προκλητική θέση για αναγνώριση δύο ανεξάρτητων κρατών στην Κύπρο και υποστηρίζοντας πως εφόσον η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. το ψευδοκράτος δεν έχει θέση εκεί.

«Στην Κύπρο μπορεί να υπάρξει συμφωνία μόνο με την συνεργασία των δύο ανεξάρτητων κρατών που ζούνε δίπλα-δίπλα, διότι σήμερα η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι είναι στην ΕΕ Αλλά η Τουρκία δεν είναι στην ΕΕ . Οι Τουρκοκύπριοι πάντα υπήρξαν μαζί με την Τουρκία. Για αυτό τον λόγο η ένταξη του συνόλου της Κύπρου υπό μια ομοσπονδιακή δομή στην ΕΕ, αποτελεί μια μορφή αποκοπής των δεσμών μας. με την Τουρκία. Εμείς ποτέ των ποτών δεν θα επιτρέψουμε να αποκοπούν οι δεσμοί μας με την Τουρκία» δήλωσε προκλητικά ο Τατάρ, δικαιώνοντας απόλυτα όσους τον αποκαλούν «μαριονέτα» της Άγκυρας.

Χρησιμοποιώντας φρασεολόγιο που παραπέμπει στον Ερντογάν ο ηγέτης του ψευδοκράτους, θυμήθηκε τη Μάχη στο Μάτζικερτ το 1071, την Άλωση της Πόλης το 1453 και την κατάληψη της Κύπρου από τον Σελίμ Β΄. Δήλωσε συγκεκριμένα :

«Εμείς υποστηρίζουμε στην Κύπρο τα δύο ξεχωριστά κράτη. Η Ομοσπονδία αποτελεί παρελθόν. Κοινή ευχή και βούληση όλων μας είναι ένα ισχυρό τουρκικό έθνος και ένας τουρκοκυπριακός λαός που ζει μέσα σε ασφάλεια, διότι υπάρχουν οι μάχες που δόθηκαν το 1071 στο Ματζικέρτ, το πέρασμα των Σελτζούκων και αργότερα των Οθωμανών στην Ανατολία, η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453 και το 1571 με τους σχεδόν 70.000 μάρτυρες στις μάχες που δόθηκαν επί ένα χρόνο. Από την κατάληψη της Κύπρου επί Σελίμ του Β’ , στην οθωμανική ιστορία ως και σήμερα δίνεται ένας αγώνας Ενάντια στους Έλληνες και τους Άγγλους, αλλά εντέλει υπάρχει εκεί ένα δικό μας κράτος» τόνισε ο Τατάρ.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ