Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ - Ετοιμάζει... κυβίστηση ο Ερντογάν; Η δήλωση του για τα ελληνοτουρκικά

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ - Ετοιμάζει... κυβίστηση ο Ερντογάν; Η δήλωση του για τα ελληνοτουρκικά

Ο Τούρκος πρόεδρος μένει μακριά από τις προκλήσεις και επιχειρεί να εμφανίσει ένα διαφορετικό προσωπείο... ενόψει συνάντησης με τον Μπάιντεν

Ένα διαφορετικό πρόσωπο επιχειρεί να δείξει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια προσπάθεια του να εκμεταλλευτεί τις ενέργειες που γίνονται στο παρασκήνιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, έτσι ώστε και... κάνει την μεγάλη «στροφή» και να επιστρέψει στην αγκαλιά της Δύσης, αλλά και να μην εμφανιστεί υποχωρητικός στα μάτια των Τούρκων ψηφοφόρων.

Όλα αυτά λίγη ώρα πριν την σημαντική συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την οποία θα χρησιμοποιήσει ως «πρόβα τζενεράλε» της... ακόμα πιο σημαντικής συνάντησης του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Μακρόν και Ερντογάν αφησαν στην άκρη τις διαφορές του και συναντήθηκαν

Όμως αυτό που έκανε πραγματικά εντύπωση ήταν η αναφορά του Ερντογάν, για τα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν, προτίμησε να εμφανιστεί διαλλακτικός και υπέρ του διαλόγου. Όχι μόνο χαρακτήρισε (Νατοϊκό) «σύμμαχο» την Ελλάδα, αλλά παράλληλα ανέφερε, ότι η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η επίλυση των «διμερών θεμάτων», όπως είπε, θα υπηρετήσει την σταθερότητα και και την ευημερία στην περιοχή.

Η σχετική αναφορά έχει ως εξής:

«Σεβόμαστε το Διεθνές δίκαιο, την δικαιοσύνη και την ισότητα, τα αμοιβαία δίκαια και συμφέροντα στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναβίωση του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της γείτονος και συμμάχου, Ελλάδας, όπως και η επίλυση των διμερών θεμάτων, επίσης θα υπηρετήσει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ