Σε δύσκολη θέση ο Μπ. Τζόνσον δήλωσε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε δύσκολη θέση ο Μπ. Τζόνσον δήλωσε ότι «αναλαμβάνει την ευθύνη» για τη διαχείριση της πανδημίας

Σε δύσκολη θέση ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά τις κατηγορίες του πρώην σύμβουλου του 

Με μια... μάλλον αμήχανη απάντηση ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη της διαχείρισης της επιδημίας Covid-19 και εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά που προκάλεσε η υγειονομική κρίση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντούσε από το κοινοβούλιο στην κατάθεση του πρώην συμβούλου του Ντόμινικ Κάμινγκς, ο οποίος κατηγόρησε τον Μπόρις Τζόνσον και την κυβέρνησή του για παταγώδη αποτυχία στην διαχείριση της επιδημίας πριν προχωρήσει σε μία γενικότερης πολιτικής αξίας δήλωση: «Ο Μπόρις Τζόνσον ως πρωθυπουργός στην Ντάουνινγκ Στριτ, είναι παλαβό!».

«Αλλά επιμένω στην θέση μου ότι η κυβέρνηση ενήργησε με την πρόθεση να σώσει ζωές και να προστατεύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ακολουθώντας λαμπρές επιστημονικές συμβουλές. Αυτό ακριβώς κάναμε», είπε ο Μπόρις Τζόνσον.

Ο κ. Τζόνσον αναφερόταν στις δηλώσεις του Ντόμινικ Κάμινγκς σύμφωνα με τις οποίες, ο Μπόρις Τζόνσον δεν αντελήφθη την σοβαρότητα της κατάστασης στα πρώτα στάδια της επιδημίας, αντιμετώπισε την Covid-19 ως «τρομακτικό παραμύθι» και στην συνέχεια, περιστοιχισμένος από ανίκανους συνεργάτες απέτυχε να λάβει εγκαίρως μέτρα, ενώ η χώρα ήταν απολύτως απροετοίμαστη και δεν διέθετε σχέδιο αντιμετώπισης της επιδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ