Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΕΕ κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΕΕ κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις

«Άστραψε και βρόντηξε» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων

Νομικές διαδικασίες κατά της AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των συμφωνημένων δόσεων του εμβολίου κατά του Covid-19, έχει ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε σήμερα (Μ.Δευτέρα 26/4) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ανακοίνωση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέφερε ότι η φαρμακοβιομηχανία δεν σεβάστηκε το συμβόλαιό της για την προμήθεια των εμβολίων επειδή δεν είχε ένα «αξιόπιστο» σχέδιο για να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοσή τους.

«Η Επιτροπή άρχισε την περασμένη Παρασκευή νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν σε συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας πως η κίνηση αυτή υποστηρίχθηκε και από τις 27 χώρες μέλη.

«Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιηθούν οι παραδόσεις των εμβολίων κατά του COVID19 για την προστασία της υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε σε ανάρτηση της στο twitter η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Αυτός είναι ο λόγος που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε από κοινού με όλα τα κράτη μέλη να ξεκινήσει δικαστική διαδικασία κατά της AstraZeneca», συμπλήρωσε κ. Κυριακίδου τονίζοντας ότι «κάθε δόση εμβολίου μετράει. Κάθε δόση εμβολίου σώζει ζωές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ