«Κομμένο» το Facebook για τον Τραμπ τουλάχιστον ως τις 20 Ιανουαρίου

«Κομμένο» το Facebook για τον Τραμπ τουλάχιστον ως τις 20 Ιανουαρίου

Την απόφαση να αναστείλει τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας του ανακοίνωσε το Facebook δια του διευθύνοντος συμβούλου του, Mark Zuckerberg.

 

Σε ανάρτησή του ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου αναφέρει πως τα «σοκαριστικά γεγονότα του τελευταίου 24ώρου δέιχνουν ξεκάθαρ ότι ο Πρόεδρος Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του απομένει στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχο, τον Τζο Μπάιντεν. Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να δικαιολογήσει και όχι να καταδικάσει τις πράξεις των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο δικαίως ενόχλησε ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Απομακρύναμε αυτές τις δηλώσεις χθες διότι κρίναμε ότι το αποτέλεσμά τους -και ίσως ο στόχος τους- ήταν περισσότερη βία. Μετά την επιβεβαίωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο η προτεραιότητα για όλη τη χώρα είναι να διασφαλίσουμε πως οι επόμενες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά την ορκωμοσία θα περάσουν ειρηνικά και με βάση τους ισχύοντες δημοκρατικούς κανόνες».

«Τα τελευταία χρόνια επιτρέψαμε στον Πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα μας με βάση τους κανόνες μας, κάποιες φορές απομακρύναμε ή επισημάναμε αναρτήσεις του που παραβίαζαν αυτούς τους κανόνες. Το πράξαμε διότι πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στον πολιτικό λόγο, ακόμα και σε λόγο που είναι αμφιλεγόμενος. Ωστόσο το πλαίσιο σήμερα είναι θεμελιωδώς διαφορετικό, περιλαμβάννει τη χρήση της πλατφόρμας μας για να υποοκινηθούν βίαιες εξεγέρσεις εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης. Πιστεύουμε πως οι κίνδυνοι του να επιτρέψουμε στον Πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας στη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι, απλώς, πάρα πολλοί. Για τον λόγο αυτό, εκτείνουμε το μπλοκάρισμα που έχουμε θέσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και το Instagram επ' αόριστον και τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες, έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», αναφέρει ο Mark Zuckerberg στην ανάρτησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ