Το ντιμπέιτ που όλοι θέλουν να ξεχάσουν

Το ντιμπέιτ που όλοι θέλουν να ξεχάσουν

Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν αντάλλαξαν σφοδρά λεκτικά πυρά κατά την πρώτη τους αναμέτρηση ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για το ενδεχόμενο νοθείας στις επιστολικές ψήφους και υποστήριξε πως θα γίνουν «απάτε που δεν έχετε δει ποτέ ξανά».

Υποστήριξε πως μπορεί το αποτέλεσμα των εκλογών να μην είναι γνωστό πριν περάσουν μήνες.

Η αναμέτρηση διανθίστηκε από σφοδρές προσωπικές επιθέσεις. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Τραμπ ως ρατσιστή, κλόουν και… σκυλάκι του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν. Περαιτέρω τον περιέγραψε ως τον χειρότερο πρόεδρο που είχε ποτέ η Αμερική, ενώ αντιδρώντας στις διαρκείς διακοπές που δεχόταν από τον Τραμπ είπε «θα με αφήσεις επιτέλους να μιλήσω άνθρωπέ μου;».

Ο Τραμπ αντεπιτέθηκε λέγοντάς του πως είναι διεφθαρμένος δεν έχει ίχνος ευφυίας. «Η ριζοσπαστική αριστερά σε χειραγωγεί σαν μαριονέτα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και υποστήριξε πως αν εκλεγεί ο Μπάιντεν, θα αποδειχθεί αδύναμος μπροστά στην εγκληματικότητα και τη βία εάν εκλεγόταν στον Λευκό Οίκο. «Δεν θες να πεις τίποτα για τον νόμο και την τάξη», επέμεινε απευθυνόμενος στον πρώην αντιπρόεδρο.

Στα πιο ήρεμα τμήματα της συζήτησης, ο Μπάιντεν είπε πως θα επανεντάξει τη χώρα στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

«Θα επανενταχθούμε στη συμφωνία του Παρισιού», εξήγγειλε, παρουσιάζοντας παράλληλα διαστάσεις του σχεδίου του για την οικοδόμηση κτιρίων φιλικότερων προς το περιβάλλον και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σχέδιο αυτό «όχι μόνο δεν θα κοστίσει σε κόσμο τη δουλειά του, αλλά θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας», διαβεβαίωσε υποσχόμενος «νέες υποδομές» που θα είναι «πράσινες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ