Έκρηξη σε τάνκερ του Γ. Προκοπίου ανοικτά της Λιβύης – Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ρύπανση

Το πλοίο ρυμουλκείται τώρα προς την Ελλάδα, όπου αναμένεται να φτάσει μέχρι τις 2 Ιουλίου.
Ελληνικό ναυλωμένο πλοίο τύπου suezmax εξερράγη έπειτα από πρόβλημα που προέκυψε στο μηχανοστάσιο, σύμφωνα με το Tradewinds και το Reuters. Ο διαχειριστής του δήλωσε ότι προκλήθηκαν ζημιές στο τάνκερ, ενώ μίλησε για χτύπημα από νάρκες (limpet mine). Πρόκειται για πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.
Το Vilamoura (159.000 dwt, ναυπηγημένο το 2011), υπέστη ζημιές περίπου 12 ώρες μετά την αναχώρησή του από το λιβυκό λιμάνι της Ζουεϊτίνα την Παρασκευή, όπου είχε φορτώσει 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου με προορισμό το Γιβραλτάρ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας TMS Tankers.
Το τάνκερ οδηγείται με τη βοήθεια ρυμουλκών νότια της Ελλάδας, ενώ δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή διαρροή πετρελαίου στην περιοχή, μεταδίδει το Reuters.