WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών - Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

WSJ: Ο Elon Musk κάνει χρήση ναρκωτικών - Ανησυχία σε Tesla και SpaceX

Η χρήση ναρκωτικών από τον Elon Musk έχει ανησυχήσει τα στελέχη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην Tesla και την SpaceX, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, το οποίο επικαλείται άτομα που γνωρίζουν τον δισεκατομμυριούχο, αναφέρει ότι ο Musk έχει κάνει χρήση LSD, κοκαΐνης, ecstasy και ψυχεδελικών μανιταριών, κάποιες φορές σε ιδιωτικά πάρτι.

Άτομα από το περιβάλλον του επιχειρηματία αναφέρουν ότι η χρήση ναρκωτικών συνεχίζεται και συγκεκριμένα ότι ο Musk καταναλώνει κεταμίνη. Ο ίδιος είχε πει τον Αύγουστο ότι έχει συνταγή για να χρησιμοποιεί την κεταμίνη ως αντικαταθλιπτικό.

Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Musk είχε καπνίσει μαριχουάνα στο podcast του Joe Rogan, με αποτέλεσμα το Πεντάγωνο να τον βάλει στο μικροσκόπιο, εξαιτίας του ρόλου του ως CEO της SpaceX, η οποία είναι πιστοποιημένη για την εκτόξευση στρατιωτικών κατασκοπευτικών δορυφόρων.

«Μετά από εκείνη τη μια ρουφηξιά με τον Rogan, συμφώνησα, κατόπιν αιτήματος της NASA, να κάνω τυχαία τεστ για ναρκωτικά για 3 χρόνια», έγραψε την Κυριακή ο Musk στο X. «Δεν βρέθηκαν ούτε καν ίχνη ναρκωτικών ή αλκοόλ».

Ο δικηγόρος του δισεκατομμυριούχου είπε στην WSJ ότι ο πελάτης του «ελέγχεται τακτικά και τυχαία για ναρκωτικά στην SpaceX και δεν έχει αποτύχει ποτέ σε κανένα τεστ». Και σημείωσε ότι στο άρθρο περιλαμβάνονται «ψευδή γεγονότα», χωρίς να διευκρινίσει σε ποια αναφέρεται.

Το άρθρο ανέφερε ότι η Linda Johnson Rice, η οποία μπήκε στο δ.σ. της Tesla το 2017, δεν θέλησε να επανεκλεγεί δύο χρόνια αργότερα, λόγω της αγανάκτησής της με τη συμπεριφορά του Musk και των ανησυχιών της για τη χρήση ναρκωτικών.

Αυτή τη στιγμή, ο Musk είναι υπεύθυνος για έξι εταιρείες: Τις Tesla, SpaceX, X (πρώην Twitter), The Boring Co., Neuralink και xAI.

Με περιουσία 219,4 δισ. δολαρίων, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ