Ρωσία: Πέθανε ξαφνικά ο πρόεδρος της Lukoil - Έναν χρόνο μετά τον προκάτοχό του

Ρωσία: Πέθανε ξαφνικά ο πρόεδρος της Lukoil - Έναν χρόνο μετά τον προκάτοχό του

Ο Nekrasov εργαζόταν εδώ και σχεδόν 50 χρόνια στον τομέα πετρελαίου και αερίου.

 

Πέθανε, ξαφνικά, ο πρόεδρος της Lukoil, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της Ρωσίας. Ο Vladimir Ivanovich Nekrasov ήταν 66 ετών. Ο προκάτοχός του είχε πεθάνει πριν από έναν χρόνο, όταν έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου.

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε την ξαφνική απώλεια του Vladimir Ivanovich Nekrasov. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμπέρασμα των γιατρών, ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα οξείας καρδιακής ανεπάρκειας», αναφέρει η ανακοίνωση της Lukoil.

Ο Nekrasov εργαζόταν εδώ και σχεδόν 50 χρόνια στον τομέα πετρελαίου και αερίου.

Η Lukoil, η οποία παράγει πάνω από το 2% του αργού πετρελαίου παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερα από 100.000 άτομα, είχε απασχολήσει τον διεθνή Τύπο τον Μάρτιο του 2022, όταν έγινε μία από τις λίγες ρωσικές εταιρείες που έλαβαν δημόσια θέση κατά της ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία.

Με μία ανακοίνωσή του προς τους μετόχους, τους πελάτες και το προσωπικό, το διοικητικό συμβούλιο της Lukoil ζητούσε «να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό η ένοπλη σύγκρουση» στην Ουκρανία.

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ενσυναίσθηση για όλα τα θύματα, που πλήττονται από αυτή την τραγωδία», ανέφερε η ανακοίνωση. «Υποστηρίζουμε σθεναρά μια κατάπαυση του πυρός που θα έχει διάρκεια και μια διευθέτηση των προβλημάτων μέσω σοβαρών διαπραγματεύσεων και διπλωματίας».

Τουλάχιστον οκτώ σημαντικοί Ρώσοι επιχειρηματίες πέθαναν ξαφνικά τους μήνες μετά την εισβολή.

Μετά τον θάνατο του Maganov, τον Σεπτέμβριο του 2022, η Lukoil είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία έλεγε ότι «πέθανε έπειτα από σοβαρή ασθένεια», χωρίς να αναφέρεται στην πτώση από το παράθυρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ