Ιταλία και Γαλλία αναβάλουν το κλείσιμο της σήραγγας του Mont Blanc για ένα χρόνο

Ιταλία και Γαλλία αναβάλουν το κλείσιμο της σήραγγας του Mont Blanc για ένα χρόνο

Η απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό των εργασιών στη σήραγγα του Mont Blanc, η οποία έχει μήκος 11,6 χιλιόμετρα (7,2 μίλια), αναμενόταν αυτή την εβδομάδα

Οι βασικές εργασίες συντήρησης στη σήραγγα του Mont Blanc μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας αναβλήθηκαν για τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας, μετά το μερικό κλείσιμο μιας εναλλακτικής αλπικής διαδρομής που προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στην κυκλοφορία τις τελευταίες εβδομάδες.
Η απόφαση για τον επαναπρογραμματισμό των εργασιών στη σήραγγα του Mont Blanc, η οποία έχει μήκος 11,6 χιλιόμετρα (7,2 μίλια), αναμενόταν αυτή την εβδομάδα μετά από μια αρχική συμφωνία μεταξύ των υπουργείων μεταφορών της Ιταλίας και της Γαλλίας για καθυστέρηση.

Η διάβαση των Άλπεων - που χρησιμοποιήθηκε από περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι - επρόκειτο να κλείσει από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου για 15 εβδομάδες για να πραγματοποιηθούν εργασίες.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης την Πέμπτη, Ιταλοί και Γάλλοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να αναβάλουν τα κύρια έργα κατά ένα χρόνο και συζήτησαν τα χρονοδιαγράμματα για την επαναλειτουργία της εναλλακτικής σήραγγας Frejus, η οποία διαταράχθηκε από κατολίσθηση στη γαλλική πλευρά των συνόρων, δήλωσε το υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας.
Οι σήραγγες Mont Blanc και Frejus είναι βασικές για τις εξαγωγές της Ιταλίας στη Γαλλία και υπήρχαν ανησυχίες ότι το διπλό κλείσιμό τους θα είχε βαρύ οικονομικό κόστος.

Σύμφωνα με το ιταλικό επιχειρηματικό λόμπι Assolombarda, 1,4 εκατομμύρια φορτηγά που μεταφέρουν περισσότερους από 12 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων πέρασαν από τις δύο σήραγγες το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ