Το Netflix σταματά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε όλο τον κόσμο

Το Netflix σταματά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε όλο τον κόσμο

Έστειλε emails σχετικά με την κοινή χρήση λογαριασμών σε πελάτες σε 103 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, του Μεξικού και της Βραζιλίας

 

Η Netflix επέκτεινε την Τρίτη την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περισσότερες από 100 άλλες χώρες, προειδοποιώντας τους χρήστες ότι οι λογαριασμοί τους δεν μπορούν να κοινοποιηθούν δωρεάν εκτός των νοικοκυριών τους.
Η πρωτοπόρος της ροής βίντεο αναζητά νέους τρόπους για να κερδίσει χρήματα καθώς αντιμετωπίζει σημάδια κορεσμού της αγοράς, με τις προσπάθειες να περιλαμβάνουν περιορισμούς στον δανεισμό κωδικών πρόσβασης και μια νέα επιλογή που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Το Netflix ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στέλνει emails σχετικά με την κοινή χρήση λογαριασμών σε πελάτες σε 103 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Σιγκαπούρης, του Μεξικού και της Βραζιλίας.

Τα email αναφέρουν ότι ένας λογαριασμός Netflix θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε ένα νοικοκυριό. Οι πελάτες που πληρώνουν μπορούν να προσθέσουν ένα μέλος εκτός του σπιτιού τους με επιπλέον χρέωση. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χρέωση είναι 8 $ ανά μήνα.

Τα μέλη μπορούν επίσης να μεταφέρουν το προφίλ ενός ατόμου, ώστε ο χρήστης να μπορεί να διατηρεί το ιστορικό προβολής και τις προτάσεις του.

Το Netflix πέρυσι είπε ότι επρόκειτο να περιορίσει την κοινή χρήση λογαριασμών και δοκίμαζε διάφορες προσεγγίσεις σε ορισμένες αγορές.

Η εταιρεία είχε υπολογίσει ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν παράσχει τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους σε φίλους και συγγενείς έξω από τα σπίτια τους. Στα τέλη Μαρτίου, οι πελάτες που πληρώνουν το Netflix ανήλθαν συνολικά σε 232,5 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις νέες πολιτικές, τα άτομα στο ίδιο νοικοκυριό μπορούν να συνεχίσουν να μοιράζονται έναν λογαριασμό Netflix και μπορούν να τον χρησιμοποιούν σε διάφορες συσκευές όταν ταξιδεύουν, ανέφερε η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ