Οι 10 από τις καλύτερες νέες δυνατότητες του iOS 16 για το iPhone σας

Οι 10 από τις καλύτερες νέες δυνατότητες του iOS 16 για το iPhone σας

Έφτασε και πάλι αυτή η εποχή του χρόνου όταν το iPhone σας παίρνει μια αναβάθμιση, δίνοντάς σας μια σειρά από νέες δυνατότητες για να πειραματιστείτε. Το iOS 16 της Apple είναι διαθέσιμο για λήψη τώρα για τους κατόχους του iPhone 8 και μετά. Η Apple λέει ότι το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει «ολοκαίνουργιες δυνατότητες εξατομίκευσης, βαθύτερη νοημοσύνη και πιο απρόσκοπτους τρόπους επικοινωνίας και κοινής χρήσης».

Ακολουθούν μερικές μόνο από τις νέες δυνατότητες που μπορείτε να περιμένετε να δείτε κατά την αναβάθμιση:

Οθόνη κλειδώματος

Αυτή τη φορά, η εταιρεία κάνει μια μεγάλη πρόοδο για το πώς μπορείτε να προσαρμόσετε την εμφάνιση της οθόνης κλειδώματος. Οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν μια συλλογή επιλογών στυλ οθόνης και τη δυνατότητα προσθήκης widget όπως ο καιρός, τα ζωντανά αθλητικά αποτελέσματα ή τα επερχόμενα γεγονότα ημερολογίου. Οι χρήστες μπορούν τώρα να προσαρμόσουν τις γραμματοσειρές και να συνδυάσουν τις εικόνες φόντου τους με την εμφάνιση της ώρας και της ημερομηνίας. Οι ρυθμίσεις εστίασης θα σας επιτρέψουν να αλλάξετε τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται όταν επιλέγετε μεταξύ οθονών κλειδώματος.

Επεξεργασία μηνυμάτων

Αγγίξατε ποτέ το "send" νιώσατε μια ανατριχίλα άμεσης λύπης σε ένα ενοχλητικό τυπογραφικό λάθος ή χειρότερα; Το iOS 16 θα σας επιτρέψει να επεξεργαστείτε οτιδήποτε στέλνετε στα Μηνύματα έως και 15 λεπτά μετά την αποστολή τους, με έως και πέντε αλλαγές. Εάν πραγματικά δεν εννοείτε αυτό που είπατε, μπορείτε να αναιρέσετε εντελώς ένα μήνυμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενεργήσετε μέσα σε δύο λεπτά. Επιπλέον, μπορείτε τώρα να επισημάνετε ένα μήνυμα "μη αναγνωσμένο" εάν θέλετε να επιστρέψετε σε αυτό αργότερα.

Ηχητικά Μηνύματα

Οι επαναλαμβανόμενες ακροάσεις μακροσκελών μηνυμάτων θα ανήκουν στο παρελθόν, με δυνατότητα γρήγορης προώθησης και επαναφοράς ηχητικών μηνυμάτων.

Προσκλήσεις συνεργασίας

Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ένα έργο, αυτό σας επιτρέπει να στείλετε ένα μήνυμα σε μια ομάδα μέσω των Μηνυμάτων και κάθε παραλήπτης θα προστεθεί στο έγγραφο ή το υπολογιστικό φύλλο που θέλετε να μοιραστείτε. Η λειτουργία θα λειτουργεί με τα Αρχεία, το Keynote, το Numbers, το Pages, τις Σημειώσεις, τις Υπομνήσεις και το Safari της Apple, καθώς και‑με εφαρμογές τρίτων. Στη συνέχεια, όταν κάποιος κάνει μια επεξεργασία, σε ένα έγγραφο Pages για παράδειγμα, θα δημοσιευτεί μια ενημέρωση στο επάνω μέρος του νήματος μηνυμάτων.

Κοινή χρήση καρτελών

Μια άλλη για τη συνεργασία σε γκρούπ. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει σε έναν χρήστη να μοιράζεται μια ομάδα καρτελών Safari με φίλους, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να προστεθούν από οποιονδήποτε από τους χρήστες. Οι ενημερώσεις θα κοινοποιηθούν αμέσως στην ομάδα.

Το Siri κλείνει το τηλέφωνο

Όταν έχετε τα χέρια σας γεμάτα, ο τερματισμός μιας κλήσης μπορεί να είναι δεσμευτικός εάν πρέπει να τσακωθείτε για να βρείτε το τηλέφωνο στην τσέπη σας. Τώρα μπορείτε απλώς να ρωτήσετε το Siri με την εντολή «Hey Siri, κλείστε το τηλέφωνο». Προσοχή όμως αν προσπαθείτε να είστε διακριτικοί — ο καλών θα σας ακούσει να ζητάτε από το Siri να τερματίσει την κλήση.

Χάρτες πολλαπλών στάσεων

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι με πολλαπλές στάσεις στην πορεία; Τώρα θα μπορείτε να προσθέσετε αρκετούς προορισμούς καθ' οδόν και θα σας κατευθύνουν από στάση σε στάση.

Φυσική Κατάσταση και Υγεία

Το iOS 16 προσθέτει μια εφαρμογή Fitness για όλους τους χρήστες που χρησιμοποιεί τους ενσωματωμένους αισθητήρες κίνησης του τηλεφώνου για να παρέχει μια εκτίμηση των θερμίδων που καίγονται με βάση τα βήματα, την απόσταση που διανύθηκε και τη χρήση εφαρμογών γυμναστικής τρίτων, ακόμα κι αν δεν έχετε Apple Watch. Επιπλέον, μια νέα λειτουργία "Φάρμακα" στην εφαρμογή Υγεία σάς επιτρέπει να παρακολουθείτε τι πρέπει να παίρνετε και πότε.

Λειτουργία κλειδώματος

Αυτή δεν θα είναι για όλους, αλλά η Apple λέει ότι η νέα λειτουργία Lockdown «παρέχει εξαιρετική προστασία για τον πολύ μικρό αριθμό χρηστών που αντιμετωπίζουν σοβαρές, στοχευμένες απειλές για την ψηφιακή τους ασφάλεια». Η εταιρεία λέει ότι η λειτουργία «σκληραίνει περαιτέρω την άμυνα της συσκευής σας και περιορίζει αυστηρά ορισμένες λειτουργίες, μειώνοντας απότομα την επιφάνεια επίθεσης που θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από εξαιρετικά στοχευμένο λογισμικό υποκλοπής spyware μισθοφόρων».

Μετάφραση κάμερας

Ιδανικό για αυτές τις διακοπές σε απομακρυσμένες περιοχές, αυτό σας επιτρέπει να μεταφράζετε κείμενο γύρω σας χρησιμοποιώντας την κάμερα στην εφαρμογή Μετάφραση. Απλώς κρατήστε την κάμερα μέχρι τις λέξεις που θέλετε να μεταφράσετε, διακόψτε την προβολή και η μετάφραση θα επικαλύπτεται στο κείμενο σε μια ακίνητη εικόνα, επιτρέποντάς σας να μεγεθύνετε για μια πιο προσεκτική ανάγνωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταφράσετε κείμενο σε φωτογραφίες στη βιβλιοθήκη σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ