Αλλάζουν όλα στην Εστίαση: Αυτά είναι τα τρία ειδικά σήματα για τον διαχωρισμό των καταστημάτων

Αλλάζουν όλα στην Εστίαση: Αυτά είναι τα τρία ειδικά σήματα για τον διαχωρισμό των καταστημάτων

Ποιες είναι οι τρείς διαφορετικές σημάνσεις στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid 19.

Στο πλαίσιο της διευκόλυνσης επιλογής τους από τους καταναλωτές, οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, θα φέρουν τρία διαφορετικά σήματα.

Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις οι οποίες είναι οι εξής: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

Χώρος covid free

Τα εν λόγω καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με το 85% της χωρητικότητάς τους. Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι, θα τηρούνται οι κανόνες αποστάσεων ενώ θα υπάρχουν και αυστηρές κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων.

Μεικτοί Χώροι


Στις επιχειρήσεις θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες, ενώ στη διαμόρφωση του χώρου, η σήμανση θα προβλέπει ξεχωριστά τμήματα της επιχείρησης που θα μπορούν να κάθονται οι πελάτες, που θα έχουν εμβολιαστεί ή θα έχουν νοσήσει ή να έχουν κάνει τα προβλεπόμενα τεστ.

Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό

Με αυτό το σήμα θα πιστοποιούνται οι επιχειρήσεις στις οποίες όλο το προσωπικό που εργάζεται έχει εμβολιαστεί. Υπενθυμίζεται πως από τις 16 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα θα λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και θα μπορούν να συμπληρώνουν το 85% της χωρητικότητάς τους. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν για την εστίαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ