ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένου πάγου

ΕΦΕΤ: Ανάκληση συσκευασμένου πάγου

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις  διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli, εντερόκοκκων και κολοβακτηριοειδών, E.Coli, αντίστοιχα

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κατά τη διάρκεια των ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος επισήμου ελέγχου συσκευασμένου πάγου, προέβη σε δειγματοληψία των κάτωθι προϊόντων :

1. Παγάκια EXPRESS, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 4,5 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 7-12-2019 και ημερομηνία λήξης 7-12-2020, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση ΠΑΝΤΣΟΥΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΓΑΚΙΑ EXPRESS, Τέρμα 28ης Οκτωβρίου 16, Ξάνθη.
2. Παγάκια NICE ICE, σε κλειστή πλαστική συσκευασία 1,2 κιλών, με ημερομηνία παραγωγής 11-10-2019 και ημερομηνία λήξης 10-10-2020, το οποίο παράγεται από την επιχείρηση NICE ΠΑΓΟΣ, Περιοχή 2616 Α.Τ. Δήμου Κατερίνης.

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Χημική Υπηρεσία Σερρών του Γενικού του Κράτους, διαπιστώθηκε υπέρβαση όσον αφορά τα νομοθετικά όρια για τις παραμετρικές τιμές των κολοβακτηριοειδών, E.Coli, εντερόκοκκων και κολοβακτηριοειδών, E.Coli, αντίστοιχα. Τα ανωτέρω δείγματα χαρακτηρίστηκαν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΗ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των ανωτέρω ΜΗ ΑΣΦΑΛΩΝ προϊόντων από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα, (φωτογραφίες κάτωθι), να μην τα καταναλώσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ