Ποιοι γλιτώνουν προσωρινά το "κόψιμο" του ρεύματος. Ερχονται απεργίες

Ποιοι γλιτώνουν προσωρινά το "κόψιμο" του ρεύματος. Ερχονται απεργίες
  Αναστέλλει η ΔΕΗ για μερικές ημέρες τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Αυτό προκύπτει απο δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του διευθυντή δημοσίων σχέσεων της ΔΕΗ Κίμωνα Στεριώτη. Οι εντολές αποκοπής θα εκδίδονται μεν από τη ΔΕΗ και θα αποστέλλονται στο Διαχειριστή του δικτύου, αλλά δεν θα εκτελούνται προσωρινά.

Αναλυτικά ο κ. Στεριώτης επεσήμανε τα εξής:

"Ύστερα απο αίτημα του υπουργείου Οικονομικών ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής θα αναστείλει για μερικές ημέρες τις εντολές αποκοπών που έχουν σχέση με το τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), προκειμένου να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Ωστόσο, η ΔΕΗ ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούται από το νόμο - όπως και οι άλλοι εναλλακτικοί προμηθευτές - να συνεχίσει να αποστέλλει εντολές έκδοσης αποκοπών προς το Διαχειριστή του Δικτύου, εφόσον δεν έχει καταβληθεί το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό ρεύματος, μετά την παρέλευση 40 ημερών απο την ημερομηνία έκδοσης του τιμολογίου."

Ερχονται 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Την ίδια ώρα, το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ".

Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.

Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει:

"Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."

ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ