Ψάχνουν από τώρα μετρητά για να... φουλάρουν με πετρέλαιο τις δεξαμενές τους για του...χρόνου

Ψάχνουν από τώρα μετρητά για να... φουλάρουν με πετρέλαιο τις δεξαμενές τους για του...χρόνου
Χιλιάδες νοικοκυριά ψάχνουν από τώρα έξυπνους τρόπους ή μετρητά για να γεμίσουν τις δεξαμενές τους με πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς τα χειρότερα είναι μπροστά, αφού από τον Οκτώβριο του 2012 θα ισχύσει η πλήρης εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης με αποτέλεσμα η τιμή να εκτοξευτεί κοντά στα 1,5 ευρώ ανά λίτρο.

Ηδη τη σαιζόν που φεύγει, εκατοντάδες νοικοκυριά δεν αγόρασαν καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης, αφού η οικονομική συγκυρία δεν τους το επίτρεψε και χιλιάδες άλλα, αγόρασαν 40% έως 60% λιγότερη ποσότητα, περιορίζοντας σημαντικά τη χρήση του καυστήρα και μόνο σε ακραίες καιρικές συνθήκες, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Μάλιστα το «παιχνίδι» γίνεται αρκετά πιο σύνθετο, καθώς οι όποιες αρνητικές γεωπολιτικές εξελίξεις με το Ιράν, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη υψηλότερα τις τιμές των καυσίμων συνολικότερα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που γεμίζαμε την δεξαμενή του πετρελαίου θέρμανσης πληρώνοντας 35 λεπτά το λίτρο. Έμελε, τα 35 λεπτά να γίνουν σήμερα 1,05 ενώ θα γίνουν...1,45- 1,50 από του χρόνου ελέω...τρόικας. Σε τέτοιο κλίμα, κάθε ευκολία πληρωμής ευπρόσδεκτη. Δείτε ποιες είναι και πως θα τις αξιοποιήσετε.

Ευκολίες πληρωμής μπορεί να σας κάνει ο προμηθευτής σας. Μην περιμένετε όμως και πολλά, πολλά. Οι περισσότεροι έμποροι έχουν γίνει απρόθυμοι. Πρώτον διότι τους έχουν σκάσει επιταγές στα χέρια τους και δεύτερον διότι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τοις μετρητοίς τους φόρους στο κράτος οι οποίοι μετά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις έχουν φτάσει στα ύψη.

Αν λοιπόν δεν διαθέτετε προσωπική γνωριμία με κάποιον προμηθευτή ο οποίος θα δεχτεί να σας προμηθεύσει τον «κόκκινο χρυσό» και να πληρωθεί αργότερα, θα πρέπει να απευθυνθείτε στις τράπεζες. Όχι, δεν θα σας προτρέψουμε να εκταμιεύσετε ένα καταναλωτικό δάνειο για να ζεσταθείτε. Αυτό κοστίζει πολύ ακριβά ενώ οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες καθώς οι τράπεζες χορηγούν καταναλωτικά δάνεια σε ελάχιστους.

Μια λύση στην παρούσα φάση φαίνεται να είναι η πιστωτική κάρτα. Όχι δεν θα αγοράσετε πετρέλαιο με πλαστικό χρήμα αφήνοντας ένα χρέος το οποίο θα τοκίζεται με 18-22% (μπορείτε να δείτε τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών κάνοντας κλίκ εδώ) .

Θα αξιοποιήσετε ένα από τα προγράμματα που έχουν λανσάρει αρκετές τράπεζες; Τα πλεονεκτήματα αυτών των προγραμμάτων συνοψίζονται στα εξής:

• Προσφέρουν έκπτωση στην τελική λιανική τιμή η οποία μπορεί να φτάσει και στο 3%.

• Εξασφαλίζουν στον αγοραστή τη δυνατότητα αποπληρωμής του ποσού σε άτοκες δόσεις,

Από το γενικό στο ειδικό:

1. Η Eurobank, συνεργάζεται με τα πρατήρια της ΕΚΟ και προσφέρει έκπτωση 3%, έως τις 30 Απριλίου. Η έκπτωση αυτή περνάει ως πίστωση στην κάρτα η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μελλοντικές αγορές.

2. Η Alpha Bank έως τις 30 Απριλίου, μέσω του προγράμματος Bonus προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής σε τέσσερις δόσεις για αγορές από τα πρατήρια της BP.

3.Η Εθνική Τράπεζα, συνεργάζεται με τα πρατήρια της Shell. Πελάτης της Εθνικής που διαθέτει πιστωτική κάρτα τύπου Go National, μπορεί να εξασφαλίσει –αν πληρώσει το πετρέλαιο με τη συγκεκριμένη πιστωτική- έκπτωση 3%.

4. Η Millenium Bank, συνεργάζεται με την Revoil και προσφέρει τη δυνατότητα αποπληρωμής του πετρελαίου σε τρεις δόσεις αν το ποσό δεν υπερβαίνει τα 1200 ευρώ ή σε έξι δόσεις αν υπερβαίνει τα 1200 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ