Βαριά Δευτέρα με το “αντίο” του Σεπτεμβρίου

Βαριά Δευτέρα με το “αντίο” του Σεπτεμβρίου

Αντιμέτωποι με ένα βουνό φορολογικές υποχρεώσεις θα βρεθούν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας που ταυτόχρονα σηματοδοτεί το τέλος του Σεπτεμβρίου.

Η 30η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα για την πληρωμή μιας σειράς φόρων, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών θα πάρουν την τελική απόφαση για το αν θα παραταθει΄η προθεσμία για τις 120 δόσεις. Συγκεκριμένα:

Αύριο Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος για έναν μεγάλο αριθμό φορολογυμένων μπορεί να είναι μικρότερος σε σχέση με πέρυσι αλλά δεν παύει να παραμένει μία… δύσκολη φορολογική υποχρέωση.

Επίσης λήγει η προθεσμία για την πληρωμής της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος, καθώς η εκκαθάριση του φόρου εξακολουθεί να πραγματοποιείται μέσα στο καλοκαίρι με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να καλούντια να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους μέσα σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Σκέψεις για μετάθεση των φορολογικών δηλώσεων την άνοιξη έχουν διατυπωθεί μεν στο παρελθόν αλλά δεν φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στην υλοποίηση.

Όσοι έχουν ρυθμίσει προηγούμενες οφειλές καλούνται επίσης να καταθέσουν τη σχετική δόση.

Στο μεταξύ, το οικονομικό επιτελείο θα διαβουλευτεί αύριο και θα εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθεί ή όχι παράταση στις 120 δόσεις. Τα προγνωστικά δίνουν προβάδισμα στην παράταση της προθεσμίας, καθώς μέχρι στιγμής έχουν υπαχθεί στο πρόγραμματ ων 120 δόσεων όχι περισσότεροι από 500.000 φορολογύμενοι, ενώ έχουν ρυθμιστεί περί τα 2 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ