Φορολογικές δηλώσεις: 2+2 τρόποι εξόφληση των φόρων

Φορολογικές δηλώσεις: 2+2 τρόποι εξόφληση των φόρων

Υψηλούς φόρους θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος στην εφορία πάνω από 2,5 εκατ. νοικοκυριά για τα εισοδήματα του 2017. 

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων παρατάθηκε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, ενώ ειδικά για τους φορολογούμενους που υπάγονται στις ΔΟΥ Ελευσίνας και Παλλήνης και δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις τους, η προθεσμία παρατάθηκε μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, για να διευκολυνθούν οι πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Όσοι φορολογούμενοι επιλέξουν να εξοφλήσουν το σύνολο του φόρου εφάπαξ δεν θα έχουν κάποια επιπλέον έκπτωση, καθώς το εν λόγω κίνητρο έχει πλέον καταργηθεί.

Οι δυνατότητες εξόφλησης του φόρου
Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος επιλέγοντας έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις (έως 31 Ιουλίου, 28 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου). Κάθε δόση μπορεί να εξοφληθεί: Μέσω e-banking, phone banking ή ΑΤΜ, στο ταμείο της τράπεζας με απευθείας χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού.
Σε έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις με την πιστωτική κάρτα. Οι τράπεζες προσφέρουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων που μπορεί να φθάσουν και τις 12 για την πληρωμή του εφετινού φόρου στους κατόχους πιστωτικών καρτών. Με τον τρόπο αυτόν οι φορολογούμενοι μπορούν να επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής του εκκαθαριστικού της φορολογικής δήλωσης χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.
Με κάρτα απευθείας στο Taxisnet, αλλά χωρίς τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Η πληρωμή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.aade.gr, εφόσον προηγουμένως οι φορολογούμενοι συνδεθούν με τους προσωπικούς κωδικούς τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες της εφαρμογής που εμφανίζονται στην οθόνη της προσωποποιημένης πληροφόρησης για κάθε Ανοιχτή Οφειλή μπορείτε να δείτε τα στοιχεία δόσεων πατώντας το πλήκτρο επιλογής (radio button) στη στήλη «Εμφάνιση στοιχείων δόσεων & επιλογή οφειλής για πληρωμή με κάρτα». Σε περίπτωση πληρωμής με έκπτωση απαιτείται η εξόφληση του συνολικού ποσού της οφειλής μέχρι την ημερομηνία ισχύος της έκπτωσης (τα ποσά εμφανίζονται χωρίς τη μείωση λόγω έκπτωσης). Για να εμφανίσετε την ταυτότητα οφειλής και στη συνέχεια να εκτυπώσετε το Σημείωμα για Πληρωμή πατήστε το κουμπί «Ταυτότητα Οφειλής».
Σε έως 12 μηνιαίες δόσεις αλλά με «καπέλο» 5%. Η εφορία δίνει τη δυνατότητα σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του φόρου εισοδήματος σε τρεις ίσες μηνιαίες δόσεις να τον σπάσουν σε 12 δόσεις. Η λύση δεν είναι άλλη από το να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Μάλιστα για να υπαχθούν στη ρύθμιση δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν να καταστεί ληξιπρόθεσμη η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δηλαδή μετά την 31η Ιουλίου. Μπορούν από τώρα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση και να αρχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις της ρύθμισης. Ωστόσο, η ρύθμιση γίνεται έντοκα με ετήσιο επιτόκιο 5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ