Υποβολή Ε1: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν κωδικό για το taxisnet

Μέχρι πότε υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις στο Taxisnet

Υποβολή Ε1: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν κωδικό για το taxisnet


Αντίστροφα μετρά, πλέον, ο χρόνος για την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων από τους περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενους. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η εν λόγω προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου.

Μπορεί λοιπόν ο χρόνος να… τρέχει, ωστόσο υπάρχουν πολλοί φορολογούμενοι ακόμη δεν έχουν κωδικό για να υποβάλουν το έντυπο Ε1.

Πρόκειται για νέους που συμπλήρωσαν πέρυσι το 18ο έτος ηλικίας τους, για φοιτητές που απέκτησαν πέρυσι πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, αλλά και όσοι υποβάλουν φέτος για πρώτη φορά φορολογική δήλωση.

Προκειμένου να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet, να αποκτήσουν προσωπικό λογαριασμό και να μπορέσουν να υποβάλουν τη φορολογική δήλωση οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα.

Αν και η διαδικασία της αίτησης είναι απλή υπόθεση, οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα γλιτώσουν την επίσκεψη στην εφορία τους για να λάβουν τον απαραίτητο κλειδάριθμο που θα τους επιτρέψει να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet.

Οι νέοι φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση θα πρέπει να αποκτήσουν το δικό τους λογαριασμό στο Taxisnet.

Για τη διαδικασία εγγραφής θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα:
• Από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ (www.aade.gr), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Εγγραφή Νέου Χρήστη και στη συνέχεια το Αρχική εγγραφή και θα συμπληρώσουν την αίτηση δηλώνοντας το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που επιθυμούν.
• Με την επιτυχή ολοκλήρωση της αίτησης θα λάβουν σημείωμα στο οποίο θα αναγράφονται ο ΑΦΜ, η ημερομηνία και η ώρα υποβολής καθώς επίσης και η προθεσμία μέσα στην οποία πρέπει να μεταβούν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ για την έγκριση της αίτησης και την παραλαβή του κλειδάριθμου. Παράλληλα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα δηλώσουν θα σταλεί ενημερωτικό μήνυμα για την έγκριση της αίτησής και θα υπενθυμίζεται το username.
• Ακολούθως, από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ( www.aade.gr), υπηρεσίες πιστοποίησης myTAXISnet θα επιλέξουν το Ενεργοποίηση Λογαριασμού. Για την ενεργοποίηση του λογαριασμού απαιτείται να συμπληρώσουν: α) το username και κωδικό (password) που επέλεξαν κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής, β) τον κλειδάριθμο που δόθηκε στη ΔΥΟ με ακρίβεια, συμπεριλαμβάνοντας τις παύλες και γ) τα γράμματα που διακρίνουν στην εικόνα.
Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσουν τα βήματα αυτά θα μπορούν να υποβάλουν κανονικά τις δηλώσεις τους.


Ζητούν παράταση

Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον έως τις 30 Ιουλίου και την ταχεία αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του taxisnet ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ) με επιστολή της προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ