Εκατομμυριούχοι συνταξιούχοι στο στόχαστρο της εφορίας

Εκατομμυριούχοι συνταξιούχοι στο στόχαστρο της εφορίας
Απίστευτες υποθέσεις έχουν προκύψει από τους ελέγχους ανάμεσα σε δηλωθέντα εισοδήματα και καταθέσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι Οικονομική Εισαγγελία διέταξε να προχωρήσουν οι κατασχέσεις σε λογαριασμούς φοροφυγάδων, εκατομμυρίων ευρώ, με κάποιες από τις περιπτώσεις να προκαλούν απίστευτη έκπληξη σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις που είχαν οι εμπλεκόμενοι.

Ενας ηλεκτρολόγος για παράδειγμα, με έδρα στα Εξάρχεια, είχε δηλώσει 600.000 ευρώ εισόδημα, συνολικά, από το 2000 έως το 2012. Ο συγκεκριμένος όμως είχε καταθέσεις 43 εκατομμυρίων ευρώ! Μάλιστα, υπολογίζεται ότι ο φόρος που θα πρέπει να πληρώσει φτάνει τα 38 εκατομμύρια, σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Μεγάλου Πλούτου, που επικαλείται το «Βήμα».

Εντυπωσιακά ευρήματα υπήρξαν όμως και ανάμεσα σε συνταξιούχους. Ενας 66χρονος, με δήλωση περίπου 28.000 ευρώ από το 2000 έως το 2012, εμφανίζει φοροδιαφυγή 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλος- επίσης συνταξιούχος- είχε δηλώσει 328.000 ευρώ, αλλά η διαφορά σε σχέση με τα εισοδήματά του έφτανε τα 7,5 εκατομμύρια!

Ακόμη, στις περιπτώσεις που προέκυψαν, ένας κάτοικος του Ψυχικού, ασχολούμενος με χρηματιστηριακά και Real Estate, που διαμένει και στο εξωτερικό, εμφανίζει διαφορά ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.