Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πάρουν χρήματα από την εφορία αυτή την Παρασκευή

Το «κόλπο» για να πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις χωρίς να χάσετε την επιστροφή φόρου

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα πάρουν χρήματα από την εφορία αυτή την Παρασκευή

Την Παρασκευή «εγκαινιάζεται» το νέο σύστημα επιστροφών φόρων για όσους υπέβαλαν ήδη τη φορολογική τους δήλωση και δικαιούνται επιστροφής φόρου.

Περισσότεροι από 40.000 θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους καθώς εντοπίστηκαν από τη μια να δικαιούνται επιστροφής φόρου και από την άλλη να μην έχουν οφειλές στην εφορία ή στο ασφαλιστικό ταμείο.

Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η ΑΑΔΕ θέλει να δώσει… κίνητρο και σε άλλους φορολογούμενους που εκτιμούν ότι δικαιούνται επιστροφής φόρου να σπεύσουν να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση για να μπουν σε σειρά προτεραιότητας. Πότε θα πληρωθούν; Η πρώτη καταβολή με επιστροφές φόρου θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας και μετά θα γίνονται σε προγραμματισμένα ραντεβού ως εξής:

  1. Ανά εβδομάδα σε περίπτωση που δεν υπάρχουν οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία ή εφορία
  2. Στο πρώτο και στο τρίτο 10ήμερο κάθε μήνα αν εντοπιστεί οφειλή στην εφορία (ακόμη και αν είναι ο ΕΝΦΙΑ) προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία του συμψηφισμού.

Προς το παρόν, έχουν εντοπιστεί 44.217 ΑΦΜ που δικαιούνται επιστροφής φόρου αλλά από αυτούς μόνο 33.998 είναι ενήμεροι και δικαιούνται άμεσης επιστροφής χρημάτων. Συνολικά αναμένεται να εισπράξουν περίπου 10 εκατ. ευρώ. Με την πάροδο του χρόνου όμως, ο αριθμός θα αυξηθεί καθώς συνολικά, κάθε χρόνο, επιστροφής φόρου δικαιούνται περίπου 880.000 φορολογούμενοι οι οποίοι και «μοιράζονται» εκατοντάδες εκατομμύρια. Άρα, όσοι πιστεύουν ότι έχουν λαμβάνειν, καλό είναι να σπεύσουν να κάνουν τη φορολογική τους δήλωση για να πάρουν άμεσα τα χρήματά τους.

Από την Κυριακή που θα βεβαιωθεί ο ΕΝΦΙΑ, οι επιστροφές φόρου θα συμψηφίζονται αυτόματα με τον φόρο κατοχής ακινήτων. Όσοι δεν θέλουν να χάσουν το δικαίωμα να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις και να πάρουν ολόκληρη την επιστροφή φόρου από την εφορία μία λύση έχουν: να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ στο σύνολό του με πιστωτική κάρτα διασφαλίζοντας έτσι έως και 12 μηνιαίες δόσεις. Στο μητρώο της εφορίας, η οφειλή για τον ΕΝΦΙΑ θα εμφανίζεται μηδενική αλλά ο οφειλέτες θα έχει τη δυνατότητα να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ σε δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ