ΣΕΒ: Υπεγράφη η νέα Διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Καπνοβιομηχανίας - Τι προβλέπεται

ΣΕΒ: Υπεγράφη η νέα Διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Καπνοβιομηχανίας - Τι προβλέπεται

Στον κλάδο απασχολούνται περίπου 2.400 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου τη διετία 2020-2022 παρουσίασε αύξηση 9,8%.

Διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Καπνοβιομηχανίας, υπέγραψαν ο ΣΕΒ και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καπνοβιομηχανιών Ελλάδος, σήμερα, (Παρασκευή, 7/4/2023) στα Γραφεία του Συνδέσμου. Η σύμβαση, με διάρκεια ισχύος 2023 – 2024, καλύπτει τους εργαζόμενους στις καπνοβιομηχανίες όλης της χώρας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα κύρια σημεία της σύμβασης, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, αύξηση από 4% έως 6,76% στις επιμέρους κατηγορίες εργαζομένων, από 1η Ιανουαρίου 2023 και καθ΄ όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης, ενώ βελτιώνονται τα χρονικά πλαίσια εξέλιξης εντός συγκεκριμένων κατηγοριών των ειδικοτήτων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και συνθήκες λειτουργίας των καπνοβιομηχανιών όλης της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης υπογράμμισε ότι «ο ΣΕΒ ανταποκρινόμενος στο θεσμικό του ρόλο, υπέγραψε τη συλλογική σύμβαση της καπνοβιομηχανίας η οποία καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων μελών του. Κύριος γνώμονας των συλλογικών διαπραγματεύσεων σε κάθε παραγωγικό κλάδο της οικονομίας οφείλει να είναι η σύζευξη των αναγκών και των δυνατοτήτων των επιχειρήσεων κάθε κλάδου με τις ανάγκες και τις προοπτικές των εργαζομένων καθώς και η διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης».

Σημειώνεται ότι ο κλάδος της παραγωγής προϊόντων καπνού έχει διαχρονικά σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Απασχολούνται σε αυτόν περίπου 2.400 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του κλάδου τη διετία 2020-2022 παρουσίασε αύξηση 9,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ