ΣΒΕ:Αναγκαίες οι νέες εισαγωγές για την ανανέωση της αγοράς και την άντληση Επενδυτών Κεφαλαίων

 ΣΒΕ:Αναγκαίες οι νέες εισαγωγές για την ανανέωση της αγοράς και την άντληση Επενδυτών Κεφαλαίων

Η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών πρέπει ν’ αποτελέσει προτεραιότητα, παράλληλα με τον εθνικό στόχο της αναβάθμισης της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας δήλωσε ο ΣΒΕ

Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με την συμμετοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννου Κοντόπουλου.
Κατά την εισηγητική της παρέμβαση η Πρόεδρος του ΣΒΕ κα Λουκία Σαράντη, τόνισε ότι η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών πρέπει ν’ αποτελέσει προτεραιότητα, παράλληλα με τον εθνικό στόχο της αναβάθμισης της επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, ώστε να ενισχυθεί καθοριστικά η αναπτυξιακή δυναμική της Ελληνικής οικονομίας.
Ακολούθησε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών από τον κ. Κοντόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται το επόμενο χρονικό διάστημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και τις δράσεις που προγραμματίζονται για την προσέλκυση νέων εισαγωγών υγιών εταιρειών και για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επενδυτών.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος δήλωσε: «…Ευχαριστώ θερμά τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος για την πρόσκλησή τους να παρευρεθώ στη χθεσινή εκδήλωση, και για την ευκαιρία που μου έδωσαν να αναφερθώ στις προοπτικές του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και στα οφέλη που συνεπάγεται η εισαγωγή μιας εταιρίας σε αυτό, όπως η πρόσβαση σε χρηματοδότηση, η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας και ή μετάβαση σε ένα μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης με διαφάνεια. Οι συνεργάτες μου και εγώ προσωπικά, παραμένουμε στη διάθεση των εταιρειών του ΣΒΕ σε κάθε στάδιο της διαδρομής τους μέχρι την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εύχομαι σε όλες τις εταιρείες-μέλη του ΣΒΕ μια πορεία δυναμικής ανάπτυξης το 2023…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ