ΠΟΠΕΚ:Συνεχίζονται οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΟΠΕΚ:Συνεχίζονται οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης

Η μέση πανελλαδική τιμή πώλησης μέχρι και χθες, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, διαμορφωνόταν στα 1,128 ευρώ/λίτρο

 

Σε μικρότερες ποσότητες μεν, αλλά με ζωηρό ενδιαφέρον ενόψει και της μείωσης της κρατικής επιδότησης κατά 10 λεπτά από 1/1/2023 στα 15 λεπτά ανά λίτρο, συνεχίζουν οι Βορειοελλαδίτες να «φουλάρουν» με πετρέλαιο θέρμανσης τις δεξαμενές των σπιτιών τους, όπως λέει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) Θέμης Κιουρτζής, επικεφαλής του Σωματείου Πρατηριούχων Καυσίμων «Άγιος Χριστόφορος».

«Είναι αναμενόμενη η κάμψη στις παραγγελίες τον τρέχοντα μήνα, αφού Οκτώβριο και Νοέμβριο αυτές “ έπεφταν βροχή” και τελικά καταγράφηκαν αυξημένες σε ποσοστό άνω του 40% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου», σημείωσε ο κ. Κιουρτζής, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει ακόμη άγνωστο, εάν τα διυλιστήρια θα συνεχίσουν την παροχή της έκπτωσης του καυσίμου, που προς το παρόν ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Η μέση πανελλαδική τιμή πώλησης μέχρι και χθες, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, διαμορφωνόταν στα 1,128 ευρώ/λίτρο, συμπεριλαμβανομένων τόσο της κρατικής επιδότησης των 25 λεπτών/λίτρο, όσο και της έκπτωσης των 7,5 λεπτών (μαζί με ΦΠΑ) που δίνουν τα διυλιστήρια και οι εταιρείες εμπορίας. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από 1η Ιανουαρίου θα ανέβει τουλάχιστον κατά 0,10 λεπτά/λίτρο, αφού κανείς δεν ξέρει ακριβώς που θα διαμορφωθεί με τις διεθνείς τιμές να παρουσιάζουν αυξομειώσεις μέρα με τη μέρα. Σήμερα, πάντως, λίγο πριν από τις 10 το πρωί η τιμή του Brent είχε ξεπεράσει τα 84 δολάρια το βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζονται οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ