Όμιλος Σαράντη: Αποσύρεται μόνιμα από την αγορά της Ρωσίας

Όμιλος Σαράντη: Αποσύρεται μόνιμα από την αγορά της Ρωσίας

Ο όμιλος Σαράντη ανακοίνωσε την οριστική του αποχώρηση από την ρωσική αγορά, λόγω της ρωσο-ουκρανικής κρίσης  

Η εταιρεία Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ, δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της, εμπορικής επιχείρησης, HOZTORG LLC.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις της Hoztorg LLC ανήλθαν σε 0,75 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας 0,4% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου. Τα περιουσιακά στοιχεία της Hoztorg LLC κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 αποτελούσαν το 0,026% του συνόλου του ενεργητικού του Ομίλου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «ο Όμιλος εκτιμά ότι η αρνητική επίπτωση από την διακοπή της δραστηριότητας στην Ρωσία αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 1,2 εκατ. ευρώ, ποσό που απεικονίζει την καθαρή θέση της ρωσικής εταιρείας. Ο Όμιλος Σαράντη στέκεται στο πλευρό όσων επλήγησαν από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους στην Ουκρανία. Από την αρχή του πολέμου προτεραιότητά μας ήταν η προστασία και η υποστήριξη των εργαζομένων μας στην Ουκρανία και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που κινητοποιήθηκε από τις θυγατρικές του Ομίλου κοντά στην Ουκρανία, Sarantis Polska, Polipak και Sarantis Romania».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ