ΟΑΣΘ:Συνεχίζεται ηδωρεάν διάθεση καρτών στους Ουκρανούς πρόσφυγες

ΟΑΣΘ:Συνεχίζεται ηδωρεάν διάθεση καρτών στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια διαμονής προσωρινής προστασίας ή, εναλλακτικά, το διαβατήριο με το οποίο εισήλθαν στην Ελλάδα μετά τις 24 Φεβρουαρίου

 

Τη συνέχιση της δωρεάν διάθεσης τριμηνιαίων καρτών μετακίνησης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ σε Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου, συνεχίζει ο οργανισμός, ο οποίος από τα μέσα Μαΐου μέχρι και σήμερα έχει διαθέσει σχεδόν 700, όπως γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση.

Η διαδικασία χορήγησης των δωρεάν καρτών συνεχίζεται πλέον στα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, στο ισόγειο, κατά τις ημέρες από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι.

Προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση και στη συνέχεια να παραλάβουν την κάρτα, οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την άδεια διαμονής προσωρινής προστασίας ή, εναλλακτικά, το διαβατήριο με το οποίο εισήλθαν στην Ελλάδα μετά τις 24 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο ΟΑΣΘ δίνει τη δυνατότητα για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης στη διεύθυνση cards.oasth.gr, όπου ο αιτών θα τσεκάρει ως επιλογή το σημείο παραλαβής Παπαναστασίου - Μπότσαρη.

Η δωρεάν διάθεση τριμηνιαίων καρτών αποτελεί μια από τις ενέργειες του ΟΑΣΘ προς την κατεύθυνση στήριξης των Ουκρανών που εγκατέλειψαν αναγκαστικά τις εστίες τους, λόγω του πολέμου. Ο ΟΑΣΘ είχε εγκαταστήσει stand εντός της ΔΕΘ, στο Περίπτερο 2, όπου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια διατίθενται στους εκτοπισμένους Ουκρανούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ