Επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ από την EOS Capital Partners στην Αρχειοθήκη ΑΕ

Επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ από την EOS Capital Partners στην Αρχειοθήκη ΑΕ

Η επένδυση αυτή, ύψους 6 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αγοράς υφιστάμενων μετοχών και πλέον το Fund κατέχει μειοψηφική συμμετοχή.

H εταιρεία EOS Capital Partners ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του EOS Hellenic Renaissance Fund, με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, ολοκλήρωσε την έκτη επένδυση του Fund στην εταιρεία Αρχειοθήκη ΑΕ.

Η επένδυση αυτή, ύψους 6 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και αγοράς υφιστάμενων μετοχών και πλέον το Fund κατέχει μειοψηφική συμμετοχή.

Η Αρχειοθήκη ιδρύθηκε το 2006 από τον Περικλή Αργυρό και τον Ανδρέα Παπαδάκη. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ελλάδα διαθέτοντας πλατφόρμα ψηφιακού μετασχηματισμού με λύσεις και υπηρεσίες ψηφιακής και φυσικής διαχείρισης εγγράφων, πληροφορίας και data logistics. Mε 300 και πλέον πελάτες τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, η εταιρεία έχει επτά υπερσύγχρονα κέντρα διαχείρισης αρχείου (συνολικά 25.000 τ.μ.), ενώ οι 250 εξειδικευμένοι τεχνικοί της εταιρείας ψηφιοποιούν περισσότερες από 100.000.000 σελίδες ετησίως, δημιουργώντας ψηφιακά έγγραφα αλλά και δομημένη πληροφορία.

Η Αρχειοθήκη αναπτύσσει in-house λύσεις, πάντοτε στον τομέα της διαχείρισης της πληροφορίας, με εσωτερικό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης, το οποίο αποτελείται από μηχανικούς εξειδικευμένους σε Τεχνητή Νοημοσύνη και σε τεχνολογία Blockchain. Οι λύσεις αυτές ενσωματώνονται στα έργα που αναλαμβάνει η Αρχειοθήκη ή προσφέρονται on demand για ειδικές απαιτήσεις των πελατών της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, η Αρχειοθήκη έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες και αντιπροσωπεύει αναγνωρισμένους οίκους του εξωτερικού, όπως με την ELO Digital Office, η οποία παρέχει την διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα διαχείρισης εγγράφων και περιεχομένου ELO, ή με την DFΙΝ, leader στην παγκόσμια αγορά σε υπηρεσίες Virtual Data Room (VDR) και ανονυμοποίησης εγγράφων. Μέσω των συνεργασιών της, η εταιρεία έχει φέρει στην Ελλάδα τεχνολογίες αιχμής στην ηλεκτρονική ανάκτηση και διαχείριση της εμπιστευτικής πληροφορίας.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική της πορεία, η Αρχειοθήκη τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης με εντυπωσιακά αποτελέσματα και υψηλή κερδοφορία. Το 2021, η Διοίκηση εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα προσεγγίσουν τα 10 εκατ. ευρώ με κερδοφορία EBITDA περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και σχεδόν μηδενικό καθαρό δανεισμό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια η εταιρεία πέτυχε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πωλήσεων πάνω από 20%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ