Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Νέα επένδυση ύψους 35 εκατ. δολαρίων στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Νέα επένδυση ύψους 35 εκατ. δολαρίων στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Αναβάθμιση του σταθμού εισαγωγών Port Tampa Bay στη Φλόριντα.

Νέα επένδυση ύψους 35 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή θολωτής αποθήκης χωρητικότητας 70.000 τόνων στον σταθμό εισαγωγών Port Tampa Bay, στη Φλόριντα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ μέσω της θυγατρικής του Titan America LLC. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η επένδυση θα αναβαθμίσει την εισαγωγική δυναμικότητα του Τιτάνα στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει τη δυνατότητα παροχής τσιμέντου και τσιμεντοειδών προϊόντων με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στη χώρα.

Η αναβάθμιση του σταθμού εισαγωγών Port Tampa, γίνεται σε μια εποχή που η αγορά στη Φλόριντα βρίσκεται σε ταχεία ανάπτυξη και αναμένονται μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών. Η Ένωση Αμερικανικών Τσιμεντοβιομηχανιών (PCA) προβλέπει συνεχή ανάπτυξη και αύξηση της κατανάλωσης τσιμέντου κατά 14,8% στις ΗΠΑ από το 2020 έως το 2024, ποσοστό που δεν περιλαμβάνει τις προοπτικές ανόδου από το πρόγραμμα επενδύσεων 1 τρισ. δολαρίων που έχει ανακοινωθεί για τις υποδομές.


Η αναβάθμιση του σταθμού εισαγωγών αναμένεται να ενισχύσει, επίσης, την ικανότητα παράδοσης εισαγόμενων τσιμεντοειδών προϊόντων με στόχο την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης στις ΗΠΑ και τη συμβολή στην επίτευξη των στόχων του ομίλου για ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου «η επένδυση του Τιτάνα υπογραμμίζει τη δέσμευση του ομίλου για υποστήριξη των πελατών του στις ΗΠΑ στους κλάδους των υποδομών και της κατασκευής κατοικιών και εμπορικών δομών, με προϊόντα υψηλής απόδοσης, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής». Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση του σταθμού προστίθεται και σε άλλες πρόσφατες επενδύσεις στο εργοστάσιο τσιμέντου Pennsuco του Τιτάνα στο Μέντλεϊ της Φλόριντα. Οι επενδύσεις αυτές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 20 εκατ. δολάρια, περιλαμβάνουν έργα όπως η κατασκευή μονάδας μηχανικής επεξεργασίας εναλλακτικών – δευτερογενών καυσίμων, αλλά και υποδομών χρήσης φυσικού αερίου. Συνδυαστικά, θα καταστήσουν δυνατή τη σταδιακή υποκατάσταση των ορυκτών καυσίμων με εναλλακτικά καύσιμα χαμηλού αποτυπώματος άνθρακα, μειώνοντας τόσο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου όσο και τον όγκο των δημοτικών απορριμμάτων προς ταφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ