Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Πότε ανοίγουν θέατρα, κινηματογράφοι και ερασιτεχνικός αθλητισμός

Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Πότε ανοίγουν θέατρα, κινηματογράφοι και ερασιτεχνικός αθλητισμός

Προβληματισμός για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς - Τι θα γίνει με θέατρα και συναυλίες

Την εισήγηση της για άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, των ερασιτεχνικών αθλητικών δραστηριοτήτων στις 17 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων στις 21 Μαΐου, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Σημειώνεται ότι στην εισήγηση της επιτροπής περιλαμβάνεται η έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, ξεκινούν από 17 Μαΐου σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως 10 άτομα και για τρεις εβδομάδες.

Θέατρα και συναυλίες

Οι τελευταίες δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα είναι τα θέατρα και οι συναυλίες, είτε στις 28 Μαΐου είτε την 1η Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι όλες οι δραστηριότητες που πρόκειται να ανοίξουν το προσεχές διάστημα είναι μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Προβληματισμός για την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών

Το δεύτερο ζήτημα που θα συζητηθεί, από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, είναι η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, η οποία προσανατολίζεται για τις 24 Μαΐου. Η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα εξηγήσει το απόγευμα, στην ενημέρωση από την επιτροπή, γιατί αποφασίστηκε να μην γίνει αυτό το βήμα νωρίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ