Ποια μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας αφήνει τα περισσότερα κέρδη; Κάντε τη σύγκριση με ένα κλικ

Ποια μορφή επαγγελματικής δραστηριότητας αφήνει τα περισσότερα κέρδη; Κάντε τη σύγκριση με ένα κλικ

Θέλετε να στήσετε τη δική σας δουλειά. Το τοπίο και στην φορολογία και στην ασφάλιση έχει αλλάξει με τις αλλαγές να είναι σχεδόν στο σύνολό τους προς το καλύτερο. Και οι φορολογικοί συντελεστές έχουν μειωθεί, και η εισφορά αλληλεγγύης έχει παγώσει για δύο χρόνια, και οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν «αποσυνδεθεί» από τα δηλωθέντα κέρδη και οι συντελεστές υπολογισμού της προκαταβολής φόρου έχουν πάρει την κατιούσα. Με όλα αυτά τα νέα δεδομένα, ποια είναι επομένως η μορφή που πρέπει να πάρει η επαγγελματική σας δραστηριότητα για να σας αφήσει τα περισσότερα «καθαρά»;

Το fpress.gr παρουσιάζει το εργαλείο που σας επιτρέπει να κάνετε τη σύγκριση με ένα κλικ. Αναγράψτε το ύψος των κερδών που εκτιμάτε ότι μπορείτε να «παράξετε» και δείτε αμέσως πόσα θα πρέπει να πληρώσετε στην εφορία.

  • Για τις ατομικές επιχειρήσεις ενεργοποιείται η νέα φορολογική κλίμακα η οποία προβλέπει συντελεστή φορολόγησης 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του εισοδήματος και μειωμένους συντελεστές για τα κέρδη από τα 10.000 ευρώ και πάνω. Η εισφορά αλληλεγγύης δεν θα επιβληθεί ούτε φέτος ούτε του χρόνου ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν πλέον αποσυνδεθεί από το δηλωθέν εισόδημα. Όποιος οφείλει να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές (σ.σ μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μισθωτός οπότε να απαλλάσσεται), έχει να επιλέξει το ποσό που θα πληρώνει κάθε μήνα και το οποίο κυμαίνεται από 210 ευρώ έως και 566 ευρώ τον μήνα. Το τέλος επιτηδεύματος θα επιβάλλεται κανονικά (μέχρι νεωτέρας). Όσο για την προκαταβολή φόρου (σ.σ δεν λαμβάνεται υπόψη στο εργαλείο καθώς δεν είναι φόρος) περιορίζεται από φέτος στο 55%.
  • Για τα προσωπικές εταιρείες, ο συντελεστής φορολόγησης μειώνεται από του χρόνου στο 22%. Τέλος μπαίνει και για φέτος και για του χρόνου στην εισφορά αλληλεγγύης ενώ και πάλι δίνεται η δυνατότητα στον εταίρο να διαλέξει το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρώνει. Τέλος επιτηδεύματος θα καταβάλλεται κανονικά. Ο συντελεστής προκαταβολής μειώνεται φέτος στο 70% και από του χρόνου θα διαμορφώνεται στο 80%.
  • Για τα νομικά πρόσωπα, ΙΚΕ και ανώνυμες εταιρείες, έχουμε επίσης τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 22% και την μείωση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 70% φέτος και στο 80% από του χρόνου όπου και θα παραμείνει.

Το εργαλείο, έχει παραμετροποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνετε όποια σύγκριση θέλετε. Μπορείτε για παράδειγμα να μηδενίσετε τις ασφαλιστικές εισφορές από την «εξίσωση» ή να διαλέξετε οποιαδήποτε κατηγορία προκειμένου να κάνετε την τελική σύγκριση. Επίσης, μπορείτε να προσμετρήσετε τον παράγοντα «τέλος επιτηδεύματος» ή να τον αφαιρέσετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ