Έρχονται «ζεστό χρήμα» για την εστίαση και «ηλεκτρονικές λαϊκές» (video)

Χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ στην εστίαση για να καταστεί εφικτή η επαναλειτουργία

Έρχονται «ζεστό χρήμα» για την εστίαση και «ηλεκτρονικές λαϊκές» (video)

Ηλεκτρονικό εμπόριο και στις λαϊκές αγορές; Το υπουργείο Ανάπτυξης τάσσεται υπέρ του εκσυγχρονισμού και προωθεί μάλιστα το σχετικό νομοσχέδιο. Πρόκειται για δύσκολο εγχείρημα καθώς ο εκσυγχρονισμός για να προετοιμαστούν οι «λαϊκές του επόμενου αιώνα» όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, συναντά αντιδράσεις. Πιο «κοντά» είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων εστίασης με αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Στα δύο θέματα ευρύτατου ενδιαφέροντος αναφέρθηκε πριν από λίγο ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Για τα μέτρα στήριξης για την εστίαση:

«Έχουμε προ πολλού εξαγγείλει και δουλεύουμε πάρα πολύ όλο αυτό το διάστημα πάρα πολύ για τη δημιουργία ενός προγράμματος ΕΣΠΑ ειδικά εστιασμένου στην εστίαση με σκοπό να τους διευκολύνουμε κατά την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους όταν η πανδημία το επιτρέψει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες γιατί είναι στη διαδικασία της έγκρισης, μπορώ να σας πω ότι ναι, θα πάρουν χρήματα».

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη λύση ώστε οι άνθρωποι αυτοί -συμμερίζομαι πλήρως την αγωνία που έχουν- θα πρέπει να βοηθηθούν για να πάρουν μπρος οι επιχειρήσεις τους».

«Η εστίαση έχει δεχθεί ένα πολύ μεγάλο πλήγμα γιατί έμεινε κλειστή πρακτικά από την 1η Νοεμβρίου μέχρι σήμερα. Εκτός του delivery όλα τα άλλα είναι κλειστά. Η εστίαση αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας με χιλιάδες εργαζόμενους και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Αποτελεί, λοιπόν, για την Κυβέρνηση πολύ μεγάλο στοίχημα οι επιχειρήσεις μας να μπορέσουν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν μετά την πανδημία και μετά από όλη αυτή τη ζημιά».

Για το ηλεκτρονικό εμπόριο στις λαϊκές αγορές:

«Ακόμα το νομοσχέδιο αυτό είναι υπό διαβούλευση. Το λέω γιατί πολλοί άνθρωποι των λαϊκών αγορών έχουν εκφράσει αντιρρήσεις ως προς τον εκσυγχρονισμό τους. Εμείς όμως είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δημιουργία των λαϊκών αγορών του 21ου αιώνα».

«Ως Υπουργός έχω αποδείξει ότι έχω στηρίξει πολύ τις λαϊκές αγορές όλο αυτό τον χρόνο. Ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται για τις λαϊκές αγορές είμαι εγώ. Και θέλω να με εμπιστευτούν σε ένα νόμο που θα τους δώσει αξιοπρέπεια και εργασία για άλλον έναν αιώνα».

Ολόκληρη η παρέμβαση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ