Η Generali θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας για κορονοϊό

Η Generali θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας για κορονοϊό

Στην κατάργηση της εξαίρεσης της πανδημίας, που παραδοσιακά ισχύει στον ασφαλιστικό κλάδο, προχωράει η ασφαλιστική εταιρεία Generali, με στόχο την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων της σχετικά με τον κορονοϊό, όπως ανακοινώθηκε.

Ενεργοποιείται, δηλαδή, εκτάκτως, η κάλυψη της νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, χωρίς να θεωρείται εξαίρεση η πανδημία ως αιτία νοσηλείας.

Αυτό γνωστοποιείται με ενημέρωση που εστάλη σε όλο το Δίκτυο Συνεργατών της ασφαλιστικής εταιρείας στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων ασφαλιστικής κάλυψης των πελατών, με αφορμή τον κορονοϊό.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Generali Hellas :

Καθώς η εξάπλωση του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 αποτελεί ένα διαρκώς εξελισσόμενο φαινόμενο, η Generali σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα μας, εφαρμόζει πρωτίστως μέτρα για την προστασία του ανθρώπινου παράγοντα, πελατών, συνεργατών, υπαλλήλων.

Για το λόγο αυτό, έχουμε προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα προστασίας διασφαλίζοντας την εύρυθμη εξ' αποστάσεως λειτουργία όλων των εργασιών και διαδικασιών εξυπηρέτησης. Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε προχωρήσει στην έκτακτη ενεργοποίηση παροχών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πλήρη κάλυψη των ασφαλισμένων έναντι του κορωνοϊού.

Ασφαλιστήρια Νοσοκομειακής Ασφάλισης

Για όλους τους ασφαλισμένους μας, σε οποιοδήποτε νοσοκομειακό μας πρόγραμμα, καθώς και για όσους έχουν αγοράσει ξεχωριστά την παροχή του "ημερήσιου νοσοκομειακού επιδόματος" και παρά τη ρητή εξαίρεση της πανδημίας, η Generali ενεργοποιεί εκτάκτως την κάλυψη αυτή, σύμφωνα με τα παρακάτω:

* Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ενεργοποιείται η κάλυψη;

Σε περίπτωση νοσηλείας λόγω COVID-19 η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, σε δημόσιο ή άλλο νοσοκομείο που έχει οριστεί - η Generali θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας. Ενεργοποιείται, δηλαδή, κατ' εξαίρεση, εκτάκτως, η κάλυψη της νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, χωρίς να θεωρείται εξαίρεση η πανδημία ως αιτία νοσηλείας.

(!) Η εξυπηρέτηση και η κάλυψη των έκτακτων περιστατικών ισχύουν κανονικά, όπως ορίζουν οι όροι των ασφαλιστηρίων. Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την οδηγία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό απαιτείται πρωτίστως, η άμεση επικοινωνία στη γραμμή 1135 για περαιτέρω καθοδήγηση. Aντίστοιχα, τα ύποπτα περιστατικά και οι νοσηλείες διοχετεύονται και πραγματοποιούνται σε επιλεγμένα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς. Aναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα

size="2" face="Verdana">https://eody.gov.gr/.

 

Ασφαλιστήρια Ζωής

* Τι θα ισχύσει με τα ασφαλιστήρια Ζωής σε περίπτωση θανάτου από κορωνoϊό;

Το κεφάλαιο κάλυψης ζωής, θα αποδίδεται κανονικά, χωρίς να ισχύει ο όρος της εξαίρεσης της πανδημίας, σε περίπτωση που ο κυρίως ασφαλισμένος ασθενής καταλήξει λόγω COVID-19.

Τέλος, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, αυτή τη στιγμή η έμφαση δίνεται στην πρόληψη και στην υιοθέτηση του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι». Παράλληλα, το Σχέδιο Ετοιμότητάς του ομίλου, επιτάσσει μέτρα στήριξης για την επόμενη μέρα κι επιστροφής στην κανονικότητα.

Η Generali δηλώνει ότι ως ένας εταιρικός πολίτης του κόσμου.

* υιοθετεί τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και λαμβάνει μέτρα περιορισμού της φυσικής παρουσίας, κλείνοντας τα γραφεία της από ‪Πέμπτη 19 Μαρτίου ‬ και για 15 ημέρες

* παρακολουθεί τις εξελίξεις και

* λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα τοπικά για τη στήριξη των συνεργατών και των ασφαλισμένων της, τόσο σε επίπεδο καλύψεων όσο και επίπεδο ψηφιακών υποδομών και υπηρεσιών.

 

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρχουν στο επίσημο site της Generali  generali.gr καθώς και στη σελίδα στο facebook:

https://www.facebook.com/GeneraliHellas/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ