Διεθνής τραπεζική συμμαχία 14 ομίλων για ΜΜΕ: Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται η πλατφόρμα

Διεθνής τραπεζική συμμαχία 14 ομίλων για ΜΜΕ: Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται η πλατφόρμα

Η πρώτη παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα διασύνδεσης επιχειρήσεων

Μια διεθνή τραπεζική συμμαχία, 14 ομίλων από όλον τον κόσμο η οποία επεκτείνεται διαρκώς, έχουν πλέον ως σύμμαχο οι ελληνικές και κυπριακές εξωστρεφείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν εμπορικά σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για το Trade Club Alliance (TCA), την πρώτη παγκόσμια ψηφιακή πλατφόρμα διασύνδεσης επιχειρήσεων, στην οποία η Eurobank συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος. Το TCA λειτουργώντας ως πλατφόρμα διασύνδεσης μεταξύ αξιόπιστων αγοραστών και προμηθευτών με ομοειδείς επιχειρήσεις σε αγορές από όλον τον κόσμο, στις οποίες παρέχει παράλληλα μεγάλο όγκο πολύτιμων πληροφοριών για τις αγορές - στόχους της κάθε επιχείρησης, στηρίζει τις εταιρίες στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν περαιτέρω την εμπορική τους δράση στις διεθνείς αγορές. Είναι ενδεικτικό στοιχείο της δυναμικής που έχει αυτή η ισχυρή συμμαχία ότι μέχρι το 2022 άνω του 90% των διεθνών εμπορικών διαδρόμων θα καλύπτονται από την πλατφόρμα υποστηρίζοντας περισσότερες από 1 εκατομμύριο εταιρείες σε όλον τον κόσμο.

Πώς όμως οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη που παρέχει αυτή η, μοναδική στο είδος της διεθνώς, τραπεζική συμμαχία του TCA;

Όπως αναφέρουν στελέχη της Eurobank παρέχεται στις επιχειρήσεις η δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων με στοιχεία για περισσότερους από 300.000 εισαγωγείς σε περισσότερες από 40 χώρες, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των εξαγωγών τους. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική πύλη διεθνούς εμπορίου "Exporgate" της Eurobank και τροφοδοτούνται από τις 14 τράπεζες, από Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή που συμμετέχουν στην τραπεζική αυτή συμμαχία.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις και το στίγμα που έδωσε στο Λονδίνο ο πρόεδρος του Trade Club Alliance, Jon Barañano, σημειώνοντας ότι η ίδρυση του Trade Club Alliance σηματοδοτεί την ενίσχυση μιας σχέσης μεταξύ των επιχειρήσεων και των τραπεζών τους, οι οποίες είναι κάτι περισσότερο από απλοί χρηματοδότες αλλά λειτουργούν ως στρατηγικοί επιχειρηματικοί εταίροι που τις καθοδηγούν στο λαβύρινθο του διεθνούς εμπορίου. Αυτή η πλατφόρμα θα ενισχύσει τους υφιστάμενους δεσμούς και θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αναζητούν ευκαιρίες σε νέες αγορές, πρόσθεσε.

Η επανάσταση αυτή θα έλθει, εξηγούν επιτελικά τραπεζικά στελέχη που συμμετέχουν στο TCA, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ειδικά των διευρυμένων δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη. Με απλά λόγια, με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, μια επιχείρηση θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που εμφανίζονται να είναι πιο συμβατές για συνεργασία με το προφίλ της και οι οποίες βρίσκονται επίσης στη βάση δεδομένων της τραπεζικής συμμαχίας. Η επιλογή θα γίνεται αυτόματα ανάλογα με το προφίλ της κάθε επιχείρησης χωρίς να απαιτείται χρόνος, κόπος και κυρίως επιπλέον δαπάνες από την επιχείρηση. Μετά την επιλογή η επιχείρηση θα έχει τη δυνατότητα πλέον να έρθει σε απευθείας επικοινωνία με τις επιχειρήσεις εκείνες που οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης έχουν αναδείξει ότι ταιριάζουν για συνεργασία προκειμένου να καταλήξουν σε εμπορικές συμφωνίες.

Ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να διερευνήσουν προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται ετησίως από πλήθος χωρών παγκοσμίως και ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Στα βασικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Trade Club Alliance περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η τοπική υποστήριξη καθώς ομάδες των ειδικών & συμβούλων των τραπεζών του Trade Club Alliance είναι διαθέσιμες για να παρέχουν συμβουλές σε όλα τα στάδια της εξαγωγικής και της εισαγωγικής δραστηριότητας και της παροχής εναλλακτικών για χρηματοδότηση. Επίσης παρέχονται περισσότερες από 25.000 αναλύσεις από 186 χώρες, αναλύσεις ισοτιμιών (μετατροπές 147 νομισμάτων, εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναλύσεις).

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας Trade Club Alliance είναι τα εξής:
- Τεχνολογίες αιχμής: Χρησιμοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και σύγχρονες cloud - based υπηρεσίες, με προηγμένες δυνατότητες επιχειρηματικής δικτύωσης και ολοκληρωμένη ψηφιακή βάση γνώσης για τις επιχειρήσεις.
- Αποδοτικότητα: Συμβάλλει στην επιτάχυνση ανταλλαγής αγαθών και υπηρεσιών προσφέροντας ιδανικές ευκαιρίες για εμπορικές συνεργασίες, απλοποιώντας στη συνέχεια τη διαδικασία εμπορικών δεσμών.
- Τοπική υποστήριξη: Οι ομάδες των Ειδικών & Συμβούλων των τράπεζων του Trade Club Alliance είναι διαθέσιμες για να παρέχουν συμβουλές σε όλα τα στάδια της εξαγωγικής και της εισαγωγικής δραστηριότητας και της παροχής εναλλακτικών για χρηματοδότηση.
- Ανάλυση αγοράς: Περισσότερες από 25.000 αναλύσεις από 186 χώρες.
- Εμπορικοί εταίροι: 2.000 κατάλογοι από 150 χώρες, 40.000 εμπορικές εκθέσεις, 1.000.000 διεθνείς διαγωνισμοί.
- Διαχείριση φορτίων: Βάσεις δεδομένων για περισσότερες από 120 χώρες.
- Ανάλυση ισοτιμιών: Μετατροπές 147 νομισμάτων, εβδομαδιαίες και μηνιαίες αναλύσεις.
- «Εγκατάσταση» στο εξωτερικό: Πληροφορίες για περισσότερες από 180 χώρες με περισσότερες από 2.500 σελίδες.

Η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε από την Banco Santander το 2015, με αρχικό σκοπό τη διασύνδεση επιχειρήσεων από την Ευρώπη με τη Λατινική Αμερική. Μετά την επιτυχία του, το πρόγραμμα επεκτάθηκε παγκοσμίως με κατάληξη τη δημιουργία του Trade Club Alliance. Οι συνεργαζόμενες τράπεζες σε αυτή τη συμμαχία καλύπτουν μερικές από τις πιο εδραιωμένες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο, όπως την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Νότιοανατολική Ασία.

O αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Κωνσταντίνος Βασιλείου, σε δηλώσεις του τόνισε η Eurobank είναι ιδρυτικό μέλος του Trade Club Alliance, αναγνωρίζοντας εγκαίρως τη μεγάλη δυναμική αυτής της ισχυρής, διεθνούς τραπεζικής συμμαχίας και την υψηλή προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσφέρει σε υγιείς, εξωστρεφείς και καινοτόμες ελληνικές επιχειρήσεις, η στήριξη των οποίων αποτελεί προτεραιότητα για την τράπεζα. «Επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό ρόλο της τράπεζας σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι στρατηγική απόφαση της Eurobank να συμμετέχει σε διεθνή αξιόπιστα επιχειρηματικά δίκτυα, συμπράττοντας με αναγνωρισμένους εταίρους παγκόσμιας εμβέλειας, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικές δυνατότητες και ευκαιρίες για δικτύωση και επέκτασή τους εκτός συνόρων», προσέθεσε.

Σε ποιες επιχειρήσεις απευθύνεται η πλατφόρμα

Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για κάθε αξιόπιστη επιχείρηση και θα καλύψει πλήρως τομείς συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας, του μηχανικού εξοπλισμού, ένδυσης, χημικών, ειδών ξυλείας, πλαστικών και μετάλλων. Κάθε τράπεζα της συμμαχίας φροντίζει για την αξιολόγηση των επιχειρήσεων προτού αυτές γίνουν μέλη και εποπτεύει τη διαδικασία ένταξής τους, ενώ εντοπίζει και διευκολύνει την ανάπτυξη επιχειρηματικών ευκαιριών και το συντονισμό εμπορικών αποστολών.

Στα μέλη του TCA θα παρέχεται μια ηλεκτρονική επιχειρηματική κάρτα όπου οι εταιρείες θα μπορούν να δημοσιεύουν λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές τους προτάσεις, τον κλάδο και τους στόχους τους. Εκτός από την παροχή πληροφοριών για το διεθνές εμπόριο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις μπορούν να αναζητήσουν συμβουλές για χρηματοοικονομικά προϊόντα που θα ταίριαζαν στις ανάγκες τους από οποιαδήποτε τράπεζα- μέλος της συμμαχίας.

Οι μέχρι στιγμής συνεργαζόμενες τράπεζες, παγκοσμίως είναι: Abu Dhabi Commercial Bank, Attiijariwafa Group, Banco BPM, Banco Santander, Royal Bank of Canada, CIMB, Credit Agricole Group, Eurobank, KBC Group, Industrial Bank of Korea, MUFG, Nordea Group, Siam Commercial Bank και Standard Bank.

Στόχος του TCA είναι η εντός 3ετίας ευρύτερη παγκόσμια κάλυψη με τη συμμετοχή 20 τραπεζικών ομίλων στην πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ