Ξεπέρασε τα 3 δισ. ο τζίρος της Σκλαβενίτης

Ξεπέρασε τα 3 δισ. ο τζίρος της Σκλαβενίτης

Υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις σημείωσε η Σκλαβενίτης σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2018, ενώ τα EBITDA εμφανίζονται θετικά τόσο σε επίπεδο Ομίλου, όσο και Εταιρείας.

Υψηλότερες επιδόσεις σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις σημείωσε η Σκλαβενίτης σύμφωνα με τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2018.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 19,3% και ανήλθε στα 3,011 δισ. ευρώ το 2018 από 2,52 δισ. ευρώ το 2017). Σε επίπεδο μικτής κερδοφορίας το αποτέλεσμα εμφανίζεται ενισχυμένο στα 735,9 εκατ. ευρώ έναντι 600,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων πέρασαν σε θετικό πρόσημο και ανήλθαν σε 17,7 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα θετική είναι και η εικόνα που διαμορφώνεται σε επίπεδο εταιρείας. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 2,37 δισ. ευρώ. Τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 595,8 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων επίσης εμφανίζονται θετικά στα 13,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά το 2018, εκτός από τις πέραν των προσδοκιών θετικές επιδόσεις σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, υπήρξε μια χρονιά κατά την οποία σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στην Σκλαβενίτης.

Πιο συγκεκριμένα:

- Ολοκληρώθηκε η ενσωμάτωση, επαναλειτουργία και ανακαίνιση του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος. Ανακαινίστηκαν πλήρως 125 καταστήματα με συνολικό χώρο έκθεσης (sales area) 100.000 τ.μ.
- Ημερησίως, και κατά μέσο όρο, 516.000 Πελάτες έκαναν τις αγορές τους από τα καταστήματα του Ομίλου σε Ελλάδα και Κύπρο.
- Προχώρησε η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων του Ομίλου, ένα έργο ιδιαιτέρως σύνθετο, το οποίο θα ολοκληρωθεί εντός του 2019 και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη (εξορθολογισμό της λειτουργίας της εταιρείας, ομογενοποίηση διαδικασιών, λήψη άμεσης και ακριβούς πληροφόρησης).
- Ενισχύθηκε το ανθρώπινο δυναμικό με περισσότερες από 2.000 νέες θέσεις εργασίας και εφαρμόστηκε νέο και δικαιότερο σύστημα αμοιβών. Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2018, ο Όμιλος απασχολούσε 26.700 Εργαζομένους.
- Το συνολικό ύψος επενδύσεων του Ομίλου για το 2018 ανήλθε σε 59 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Σκλαβενίτης συνεχίζει να αναπτύσσεται με πολύ μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την αγορά εντός του 2019.

Ιδιαίτερα ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. αυξάνεται με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Εντός του τρέχοντος έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανακαινίσεων του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος. Ειδικότερα, στο 8μηνο του 2019 έχουν ανακαινιστεί συνολικά 72 καταστήματα με χώρο έκθεσης 42.000 τ.μ. και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ανακαινίσεις ακόμη 43 καταστημάτων με χώρο έκθεσης 25.000 τ.μ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα 13 καταστήματα της Αχαϊκής αλυσίδας Κρόνος, η οποία από τον Ιούλιο 2019 αποτελεί 100% ιδιοκτησία της ΕΥΣ.

Επιπλέον, από την 1η Νοεμβρίου 2019, η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. θα προχωρήσει στην παροχή προγράμματος ομαδικής ασφάλισης στους Εργαζομένους της, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2019. Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης που έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα.

Το μερίδιο αγοράς της Σκλαβενίτης στην οργανωμένη αγορά λιανεμπορίου ανέρχεται σε 30%, ενώ το δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου αριθμεί σήμερα 497 καταστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ