Περισσότερες από τις διαγραφές οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο ΕΕΑ

Περισσότερες από τις διαγραφές οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο ΕΕΑ

Aνάλυση του Μητρώου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Σταθερά πλέον, οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας είναι περισσότερες από τις διαγραφές, δείγμα ότι υπάρχει μεγαλύτερη «κινητικότητα» στο επιχειρείν και κατατάσσεται στα θετικά σημεία.

Αυτό προκύπτει από την ανάλυση του Μητρώου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που δημοσιεύεται στο Μηνιαίο Ενημερωτικό Δελτίο Επαγγελματικής Δραστηριότητας του επιμελητηρίου, για τον Απρίλιο, και το οποίο αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στην ηλεκτρονική σελίδα του.

Αξιοσημείωτο όμως είναι επίσης ότι από τις εγγραφές η πλειοψηφία τους αφορά ατομικές επιχειρήσεις, δείγμα της κατάστασης που επικρατεί στην αγορά και της πρόθεσης να ασχοληθεί κάποιος με μία έστω μικρή επιχείρηση, στην προσπάθεια να εξασφαλίσει κάποιο εισόδημα.

Επιγραμματικά, ορισμένα από τα στοιχεία:

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου, τον Απρίλιο του 2019 οι εγγραφές ανήλθαν στις 624 και οι διαγραφές στις 282. Τον αντίστοιχο περσινό μήνα καταγράφηκαν 579 εγγραφές και 307 διαγραφές.
Σχετικά με τη νομική μορφή των εγγραφών, η μερίδα του λέοντος ανήκει στις ατομικές επιχειρήσεις με 63,14% (394 ατομικές). Ακολουθούν οι ΙΚΕ με 16,51% (103).
Η μεγαλύτερη κινητικότητα για τον Απρίλιο του 2019 καταγράφεται στις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης με 111 εγγραφές και 62 διαγραφές, ακολουθεί το λιανικό εμπόριο με 92 εγγραφές και 80 διαγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ