EBZ: Δύσκολα παραμένει στην παραγωγή έως τις εκλογές

Χωρίς να έχει βρεθεί κάποιος ενδιαφερόμενος επενδυτής η Eλληνική Βιομηχανία Ζάχαρης οδεύει για υπαγωγή στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα

EBZ: Δύσκολα παραμένει στην παραγωγή έως τις εκλογές

Ο χρόνος πλησιάζει προς τη 10η Ιουνίου οπότε εκδικάζεται η αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς για υπαγωγή της ΕΒΖ στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα και μέχρι χθες, πέραν κάποιων υποσχετικών, δεσμευτική πρόταση από το Innovation Brain δεν είχε κατατεθεί ώστε η τράπεζα να αλλάζει την πρότασή της και να την βασίσει σε συγκεκριμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Όσο ο χρόνος θα τρέχει και η εικόνα δεν θα αλλάζει, τόσο το σενάριο να ενεργοποιηθεί το business plan της Πειραιώς θα γίνεται και πιο ορατό.Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι για δύο χρόνια η παραγωγή της εταιρείας στην Ελλάδα θα πάψει και η ΕΒΖ θα κινείται στην εγχώρια αγορά μόνο εμπορικά, προκειμένου στο μεσοδιάστημα να εξυγιάνει τα οικονομικά της στοιχεία.

Παραγωγή θα υπάρχει μόνο από το εργοστάσιο της Σερβίας, ενώ, στο μεταξύ, η τράπεζα θα επιδιώξει την πώληση της εταιρείας σε νέο ενδιαφερόμενο, έχοντας βελτιώσει την οικονομική της θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, θα ψαλιδιστούν περί τα 100 εκατ. ευρώ από τα 178 εκατ. ευρώ που είναι τα δάνεια της εταιρείας, όπως και μεγάλο μέρος των υποχρεώσεών
της προς άλλους πιστωτές, ενώ θα μειωθούν δραστικά τα λειτουργικά κόστη της βιομηχανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ