Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Huawei

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Huawei

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της εταιρείας εξακολουθούν να δημιουργούν παρενέργειες.

Η ιαπωνική Panasonic ανακοίνωσε πως σταματά τη συνεργασία της με την Huawei μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλλει κυρώσεις στην κινεζική εταιρεία

Σταματήσαμε τις συναλλαγές μας με τη Χουάγουεϊ και 68 θυγατρικές της οι οποίες υπόκεινται στην απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζο Φλιν, εκπρόσωπος του ιαπωνικού ομίλου, ο οποίος προμήθευε ως τώρα την κινεζική εταιρεία με ημιαγωγούς και άλλα υλικά.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό πως η Google θα σταματήσει τη συνεργασία της με την Huawei αλλά δόθηκε τρίμηνη περίοδος “ανακωχής” στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί το ζήτημα. Η βρετανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ARM που προμηθεύει την Huawei με πολύτιμα εξαρτήματα για τις συσκευές της έδωσε, σύμφωνα με το BBC, εντολή στους υπαλλήλους της να αναστείλουν κάθε ενεργή σύμβαση με την Huawei.

Στη Βρετανία τα προβλήματα δεν περιορίζονται στην ARM. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας EE και Vodafone ανακοίνωσαν πως δεν θα συμπεριλάβουν τις συσκευές της Huawei στα νέα δίκτυα 5G που ετοιμάζονται να λανσάρουν στο προσεχές διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ