Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η ΕΖΑ

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η ΕΖΑ

Για νέες επενδύσεις ετοιμάζεται πυρετωδώς η ζυθοποιία από την Αταλάντη η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να πετύχει σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΖΑ, Αθανάσιο Συριανό, για φέτος η εταιρεία προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ που θα αφορούν νέα γραμμή εμφιάλωσης, αλλά και νέα προϊόντα, ενώ για την πενταετία 2019-2025 σχεδιάζονται νέες επενδύσεις ύψους 20-25 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για τον διπλασιασμό των πωλήσεων και των μεριδίων στην εγχώρια αγορά.

Από το 2013, η εταιρεία έχει ήδη υλοποιήσει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, ενώ την τελευταία διετία διπλασίασε τον αριθμό των απασχολούμενων, οι οποίοι σήμερα ανέρχονται στα 180 άτομα.

Το επενδυτικό πλάνο της εταιρεία θα χρηματοδοτηθεί με ίδια και ξένα κεφάλαια, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ, ενώ εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους πρόκειται να πραγματοποιηθεί και αύξησητου μετοχικού κεφαλαίο της εταιρείας από τους υφιστάμενους μετόχους.

Σημειώνεται ότι η ΕΖΑ το 2018 αύξησε κατά 20% τον τζίρο της ο οποίος ανήλθε στα 36 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν στα 4,8 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 εκατ. ευρώ το 2017, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 730.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ