Νέος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Νέος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Νέος διαγωνισμός προκηρύσσεται για τις λιγνιτικές μονάδες στη ΔΕΗ με καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των διαδικασιών στις 8 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πώληση θα γίνει με fast track διαδικασίες με στόχο την ολοκλήρωση στις αρχές Μαΐου, περίοδο όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας για την επικύρωση του αποτελέσματος και της μεταβίβασης των μετοχών των δύο θυγατρικών εταιρειών «Λιγνιτική Μεγαλόπολης» και «Λιγνιτική Μελίτης» στους αγοραστές.

Πιθανώς θα απαιτηθούν αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου, βάσει του οποίου καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις του προηγούμενου διαγωνισμού ο οποίος κηρύχθηκε άγονος. Οι συγκεκριμένες αλλαγές θα περιληφθούν στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΝ για τη γεωθερμία, τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑ και το ΙΓΜΕ, το οποίο αναμένεται να εισαχθεί στη Βουλή για συζήτηση τα επόμενα 24ωρα.

Στα ανοικτά ζητήματα που έχουν απομείνει, είναι η αποτίμηση των μονάδων και η υιοθέτηση όρων στη συμφωνία μεταβίβασης που είχαν προτείνει υποψήφιοι επενδυτές στον προηγούμενο διαγωνισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ