Στην Coca Cola HBC η σερβική Bambi έναντι 260 εκατ.

Στην Coca Cola HBC η σερβική Bambi έναντι 260 εκατ.

Στην απόκτηση της Bambi, της κορυφαίας εταιρείας ζαχαρωδών της Σερβίας έναντι 260 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Coca-Cola HBC.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας επισημαίνεται ότι το τίμημα υπόκειται σε πιθανές προσαρμογές, ενώ η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το δεύτερο τρίμηνο του 2019 μετά και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Bambi ιδρύθηκε το 1967 στη Σερβία και παράγει μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως μπισκότα, γκοφρέτες και σνακ. Τα brands της εταιρείας περιλαμβάνουν τα Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek και Josh. Το βασικό brand μπισκότων, Plazma, είναι το πιο αναγνωρίσιμο στη Σερβία.

Το 2018 η εταιρεία κατέγραψε έσοδα ύψους περίπου 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περισσότερο από τα 2/3 παράγεται στη Σερβία, ενώ το υπόλοιπο κυρίως στα δυτικά Βαλκάνια. Η Bambi είναι κερδοφόρος, ενώ το περιθώριο EBIT είναι σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με αυτό της Coca-Cola HBC.

O Zoran Bogdanovic, CEO της Coca-Cola HBC σχολίασε πως «η εξαγορά αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργήσουμε πρόσθετη αξία για την Coca-Cola HBC, τους πελάτες και τους μετόχους. Προσθέτει εμβληματικά, συμπληρωματικά καταναλωτικά brands στο χαρτοφυλάκιο κορυφαίων brands ποτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ