Ποιες πόλεις παίρνουν σειρά για πρόσβαση σε φυσικό αέριο

Ποιες πόλεις παίρνουν σειρά για πρόσβαση σε φυσικό αέριο

Σε 18 πόλεις τριών περιφερειών θα φτάσει το φυσικό αέριο στο πλαίσιο του προγράμματος επέκτασης του δικτύου διανομής.

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Αερίου (ΔΕΔΑ), θυγατρική της ΔΕΠΑ, προχωρά στην πρώτη φάση της επέκτασης που θα προσθέσει 1.130 χλμ. στο υφιστάμενο δίκτυο διανομής σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Κεντρική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση, φυσικό αέριο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε Άμφισσα, Θήβα, Καρπενήσι, Λιβαδειά, Λαμία, Χαλκίδα, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Κατερίνη, Σέρρες, Κιλκίς, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολυ, Ξάνθη και Ορεστιάδα, ενώ θα ακολουθήσουν η Καστοριά, το Άργος Ορεστικό και τα Γρεβενά.

“Η Ελλάδα καθίσταται ενεργειακός κόμβος (αγωγοί TAP, IGB, IGI, East Med) και είναι κρίσιμο το φυσικό αέριο να έρθει σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και περιοχές της περιφερειακής Ελλάδας”, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΔΕΔΑ Σταύρος Ραπτόπουλος.

Για την πρώτη φάση επεκτάσεων θα επενδυθούν 172 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% προέρχεται από πόρους του ΕΣΠΑ, 35% από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και 15% από ίδια κεφάλαια της ΔΕΔΑ. Σταδιακά και μέσα στην επόμενη 20ετία η ΔΕΔΑ στοχεύει το φυσικό αέριο να φτάσει στο 60% των νοικοκυριών στην περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ