Η Media Markt o όμιλος Γερμανού και τα (νέα) σενάρια συνεργασίας

Που "κολλάνε" οι διαπραγματεύσεις - Το σενάριο για το ρωσικό μοντέλο

Η Media Markt o όμιλος Γερμανού και τα (νέα) σενάρια συνεργασίας

Οι συζητήσεις της Media Markt με τον Ομιλο Γερμανού για μια μεταξύ τους στρατηγική συμμαχία επί ελληνικού εδάφους συνεχίζεται αλλά απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί.

Η ελληνική πλευρά θέλει οι Γερμανοί να εξακολουθήσουν να έχουν μετοχική εμπλοκή και η ίδια να αναλάβει κυρίως τη διαχείριση της αλυσίδας εκτός από την όποια μετοχική της εμπλοκή. Η γερμανική πλευρά θα επιθυμούσε την πλήρη απεμπλοκή της από την Ελλάδα αν και συζητά και την πρόταση του ομίλου Γερμανού. Στην αγορά πάντως κυκλοφορεί ότι η Media Markt έχει στα χέρια της και πρόταση για ολική απεμπλοκή της από την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ανάλογο μοντέλο έχει ήδη εφαρμόσει η Media Markt στη Ρωσία. Μόλις στις 31 Αυγούστου ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα στον γερμανικό όμιλο και στη ρωσική εταιρεία M.video, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων στη Ρωσία. Οι δραστηριότητες της Media Markt στη Ρωσία μεταβιβάστηκαν αρχικά στον όμιλο Safmar, που αποτελεί τον κύριο μέτοχο της M.video και στη συνέχεια στην Μ.video. Στην τελευταία η Media Markt απέκτησε ποσοστό 15% και θα διατηρήσει το σήμα της για δύο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ