Οι αξιοζήλευτες παροχές στους εργαζόμενους από ελληνικούς κολοσσούς

Επιδόματα παιδικών σταθμών, κουπόνια, κούτες με τσιγάρα μέχρι και κόμιστρα ταξί

Οι αξιοζήλευτες παροχές στους εργαζόμενους από ελληνικούς κολοσσούς

Είναι δύο από τους ισχυρότερους Ομίλους στην χώρα μας που διαθέτουν οικονομική επάρκεια, υψηλά έσοδα και κέρδη. 
Ο λόγος για την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος αλλά και τα Ελληνικά Πετρέλαια, οι οποίες στις επιχειρησιακές συμβάσεις, εκτός από τον καθορισμό των αμοιβών έχουν προβλέψει και γενναίες παροχές - διευκολύνσεις προς τους εργαζόμενους τους. 
Για παράδειγμα η εταιρεία Παπαστράτος προσφέρει κουπόνι 80 ευρώ για αγορά σχολικών ειδών σε κάθε τέκνο εργαζόμενου που πάει σχολείο (υποχρεωτική εκπαίδευση), 400 ευρώ για το τρίτο παιδί και από 300 ευρώ το χρόνο επιπλέον για καθένα πέραν του τρίτου, αλλά και 300 ευρώ το χρόνο σε γονείς παιδιών με αναπηρία. Επίσης προσφέρεται πριμ παραγωγικότητας 2% επί των ετήσιων αποδοχών, αν το ετήσιο αποτέλεσμα φτάνει στο 100% του στόχου.

Επίσης η εταιρεία προσφέρει στους εργαζόμενούς της τρεις κούτες τσιγάρα το μήνα από τις μάρκες που παράγονται στα εργοστάσιά της, συν μια επιπλέον τα Χριστούγεννα. Η επιχειρησιακή σύμβαση έχει διάρκεια μέχρι 31/12/2018.
Μία φιάλη γάλα την ημέρα και ένα κουπόνι σίτισης αξίας 4,8 ευρώ προσφέρουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο των προνομίων που προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που έχουν υπογράψει με ισχύ έως το τέλος του 2019. Παράλληλα η εταιρεία αναλαμβάνει το κόστος κατασκηνωτικού προγράμματος για τα παιδιά των εργαζόμενων, τα έξοδα βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου, σχολικό βοήθημα 216 ευρώ, επιδοτούμενες τετραήμερες, πενθήμερες και εξαήμερες εκδρομές και έντοκα δάνεια έως και 10.000 ευρώ (στεγαστικό) και 3.500 ευρώ (καταναλωτικό). Επίσης επίδομα γάμου 500 ευρώ και απόκτησης τέκνου 400 ευρώ.
Μεταξύ των άλλων προνομίων του ομίλου, περιλαμβάνεται το επίδομα αυξημένων οικογενειακών βαρών (29,35 ευρώ για καθένα από τα τρία πρώτα παιδιά και 58,69 ευρώ για καθένα από τα επόμενα), το επίδομα ετοιμότητας (20 ευρώ ανά ημέρα), ενώ σε περίπτωση έκτακτης κλήσης για εργασία προσφέρεται το αντίτιμο του ταξί που θα χρησιμοποιήσουν.
Τέλος στους εργαζόμενους που συμπληρώνουν 15, 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας, η εταιρεία προσφέρει δώρο αξίας 206 ευρώ, 408 ευρώ και 815 ευρώ αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ